Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ambitiøs økonom til rapportering om statens økonomi og regnskabsregler

Moderniseringsstyrelsen

København, Storkøbenhavn

Indrykket
29-11-2019
Kontakt
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
1017
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-11-2019
Udløber
12-12-2019
Kviknummer
LJA-77909237
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Konsulent og rådgivning, Økonomi og regnskab

Har du ideer til at skabe større gennemsigtighed i statens finanser, så det bliver nemmere at få overblik og prioritere i den offentlige sektor? Eller til hvordan staten kan styrke den interne kontrol? Så tilbyder vi en mulighed for dine ideer kan blive til virkelighed.

Stillingen

Udgangspunktet for en velfungerende offentlig sektor er et godt overblik over økonomien. Det overblik skal du medvirke til at skabe.

Du vil få en central opgave i arbejdet med at udbygge den løbende rapportering om statslige regnskabstal og udvikle statens regnskabsregler og regnskabsrapportering, så den understøtter arbejdet med økonomistyring, gennemsigtighed og prioritering i den offentlige sektor.

Du kommer til at se på organiseringen af regnskabsaflæggelsen i staten, reglerne for regnskabsregistrering og -rapportering og arbejdet med udformning og implementering af kommende fælleseuropæiske regnskabsregler for den offentlige sektor, herunder også overvejelser om ændringer i opstillingen af statsregnskabet.

Statens regnskab omfatter de ca. 130 ministerier og styrelser m.fl. Der er samlede udgifter og indtægter for over 800 mia. kr., der fordeler sig på de ca. 1.400 bevillinger, som Folketinget har vedtaget.

Du vil også komme til at arbejde med at:

 • Rådgive og vejlede statslige institutioner om fortolkning af de statslige regnskabsregler. Du vil få ansvaret for rådgivning af institutionerne inden for nogle ministerområder.

 • Udvikle rapporteringen om statens regnskaber i institutionernes årsrapporter og det samlede statsregnskab.

 • Styrke præsentationen af udviklingen i statens udgifter over tid.

 • Udarbejde og opstille statsregnskabet med udgangspunkt i de regler, du er med til at udvikle.

 • Udarbejde og vedligeholde vejledninger om statslige regnskabsregler, regnskabsopfølgning, tilskudsadministration og intern kontrol m.v.

 • Udviklingsopgaver i relation til statens regnskab og betalingsformidling.

 

Faglig baggrund

Du er nyuddannet eller har nogle års erfaring og har interesse for regnskab og økonomistyring. Du har en økonomisk uddannelse, fx cand. polit., cand. oecon. eller cand. merc. aud, Kendskab til de statslige bevillingsregler vil være en fordel, men er ikke et krav.

Om dig

Vores forventning er, at du:

 • Tager initiativ og har lyst til at udvikle dig og skabe resultater.

 • Trives med samarbejde og kan få det til at fungere også med mennesker, der ikke ligner dig selv.

 • Er analytisk stærk, med flair for tal og gode formidlingsevner.

 • Er fagligt nysgerrig og kan bruge din teoretiske viden til at få ting til at fungere i praksis.

 • Har interesse for regnskabsprincipper og for at præsentere regnskabet, så det kan forstås og i praksis kan anvendes som styringsgrundlag.

 • Er en god og lyttende rådgiver, som også kan stille de rigtige spørgsmål.

 • Arbejder struktureret og løsningsorienteret.

 • Er god til at skrive og præsentere resultater forståeligt.

 • Er god til at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde.

 

Om os

Du bliver en del af Moderniseringsstyrelsens Statsregnskabskontor. Vi er en blanding af erfarne specialister, generalister og økonomimedarbejdere med meget forskellige uddannelser. Vi har en uformel omgangstone og en stor berøringsflade med de statslige institutioner.

Kontoret driver standarden for og udviklingen af statens samlede regnskabsvæsen og betalingsformidling. Kontoret fungerer som et fagligt fyrtårn i staten, og vi er drevet af faglighed og proaktiv adfærd i forhold til rådgivning af ministerier og styrelser. Det gør vi ved at bistå ministerierne gennem dialog og vejledninger og ved at sikre, at regler om økonomiforvaltning, betalingsformidling og regnskabsaflæggelse hænger sammen og er så enkle og effektive som muligt under hensyn til blandt andet risiko, bevillingsmæssig størrelse, politisk bevågenhed og forretningsmæssig kompleksitet. Kontoret står endvidere for udarbejdelsen af statsregnskabet.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Erik Hammer på tlf.: 33928846, e-mail: eha@modst.dk.

Ansøgning

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via Statens eRekruttering. Tryk på knappen Søg her.

Indsend senest 12. december 2019.

Moderniseringsstyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 51.


Ansøg nu
Kontakt
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
1017
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
29-11-2019
Udløber
12-12-2019
Kviknummer
LJA-77909237
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration, Konsulent og rådgivning, Økonomi og regnskab
Beliggenhed