Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Analytiker med gode formidlingsevner til Danmarks Statistik

DANMARKS STATISTIK

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-05-2020
Kontakt
DANMARKS STATISTIK
Sejrøgade 11
2100
København Ø
Tlf
28403915
Praktisk information
Oprettet
17-05-2020
Udløber
27-05-2020
Kviknummer
LJA-80287766
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration

Kan du kvalificere samfundsdebatten gennem objektive analyser baseret på landets stærkeste datagrundlag og samtidig formidle resultaterne med en skarp pen og et ”killer chart”? Så er du måske vores nye kollega.

I Danmarks Statistiks Analyseenhed søger vi to nye kolleger, der vil være med til at udarbejde analyser af centrale samfundsforhold på baggrund af Danmarks Statistiks data. Analyserne produceres i tæt samarbejde med specialister fra Danmarks Statistiks øvrige kontorer, herunder eksperter inden for statistisk metode og kommunikation.

Vi offentliggør vores analyser i en separat serie under navnet DST Analyse (www.dst.dk/analyser) og emnerne spænder vidt: Fra danskernes arbejdstid over økonomisk udligning mellem kommunerne til kriminalitet blandt unge.

Ansvarsområde og kvalifikationer
Du skal arbejde på tværs af mange statistiske områder i Danmarks Statistik, og derfor have lyst til at sætte dig ind i vidt forskellige emner. Du skal også være god til at samarbejde med andre og kunne drive en proces fremad. Vi forestiller os, at du har en stærk baggrund inden for det samfundsvidenskabelige område, herunder erfaring med analysearbejde, og du har en god generel orientering om aktuelle samfundsforhold.

Du skal have stærke kompetencer inden for formidling af statistiske beregninger og analyser, så budskabet bliver nærværende og interessant for et bredt publikum. Erfaring fra en tilsvarende stilling og kompetencer i analyseværktøjer som fx R eller SAS vil tælle positivt i en samlet bedømmelse, men der er også plads til den rigtige kandidat, der netop har færdiggjort sin uddannelse.

I vores vurdering af bedst egnede kandidater bliver der lagt vægt på følgende:

  • Forståelse for den statistik Danmarks Statistik formidler og ikke mindst dens betydning for samfundet.
  • Gode kommunikative evner, både skriftligt og mundtligt.
  • Erfaring med samarbejde i teams med forskellige faglige profiler.
  • Interesse for den aktuelle samfundsdebat.
  • Erfaring med samfundsvidenskabeligt analysearbejde, herunder arbejde med registerdata og statistisk analyse.
Løn og ansættelse
Ansættelsen sker som konsulent eller fuldmægtig afhængig af kvalifikationer, og aflønning sker efter gældende overenskomst for akademikere i staten. Der vil være mulighed for at forhandle et kvalifikationstillæg, der svarer til ansøgerens erhvervserfaring og kvalifikationer inden for området.

Kontakt og ansøgning
Ønsker du flere oplysninger om stillingens indhold, er du velkommen til at ringe til kontorchef Peter Stoltze tlf. 2674 3583 eller chefkonsulent Anne Kaag Andersen tlf. 9137 6425.

Er du i besiddelse af de nævnte kvalifikationer, og har du lyst til et job med plads til udvikling, så send en ansøgning og relevante bilag ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor.

Ansættelsessamtaler afholdes i løbet af uge 23-24 (formodentlig virtuelt).

Kort om Danmarks Statistik
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Social- og Indenrigsministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundet. Vi er 550 ansatte og har en familievenlig arbejdsplads med mulighed for fleksibel arbejdstid og gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik på www.dst.dk/profil

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn

Ansøg nu
Lignende job

Borgerservice

Social - og Sundhedsskolen Fyn, Odense Syd
Kontakt
DANMARKS STATISTIK
Sejrøgade 11
2100
København Ø
Tlf
28403915
Praktisk information
Oprettet
17-05-2020
Udløber
27-05-2020
Kviknummer
LJA-80287766
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration
Beliggenhed