Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig jurastuderende til Koncern Jura i Miljø- og Fødevareministeriets departement

Miljø- og Fødevareministeriet, DEPARTEMENTET

København, Storkøbenhavn

Indrykket
10-01-2018
Kontakt
Miljø- og Fødevareministeriet, DEPARTEMENTET
Slotsholmsgade 12
1216
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
10-01-2018
Udløber
22-01-2018
Kviknummer
LJA-54429263
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Administration

Vil du prøve kræfter med juraen i et departement? Så har vi en ledig stilling som studentermedhjælper i Koncern Jura det juridiske kontor i Miljø- og Fødevareministeriets departement til besættelse snarest muligt.

Koncern Jura er ansvarlig for den juridiske betjening af ministeriets politiske og administrative ledelse. Vi fungerer som husadvokat og arbejder tæt på den øverste ledelse.

Rådgivningen vedrører navnlig forvaltningsretlige og forfatningsretlige emner samt miljø- og fødevarelovgivningen. Kontoret koordinerer og kvalitetssikrer samtidig ministeriets lovprogram og rådgiver om lovgivningsproceduren i Folketinget.

Rådgivningen omfatter også EU-retten og anden international ret, herunder f.eks. spørgsmål vedrørende de mange EU-retsakter på ministeriets område samt spørgsmål i forbindelse med EU-traktatkrænkelsessager mod Danmark og andre retssager ved EU-Domstolen. Kontoret varetager Miljø- og Fødevareministeriets rolle som fast medlem af Juridisk Specialudvalg, der rådgiver regeringen om EU-retlige spørgsmål.

Du kommer til at indgå i et tæt samarbejde med Koncern Juras 9 jurister om de mange forskellige juridiske arbejdsopgaver. Der er i forvejen ansat en jurastuderende i Koncern Jura, som du også vil arbejde tæt sammen med.

Arbejdsopgaver
Som student vil dine opgaver være varierede og bl.a. bestå i at yde bistand til kontorets jurister i forbindelse med udarbejdelse af notater, konkret juridisk sagsbehandling, herunder udarbejdelse af udkast til afgørelser, informationssøgning og besvarelse af borgerhenvendelser.

Som en særlig opgave vil du blive en del af det team i Koncern Jura, som overvåger verserende sager ved EU-Domstolen med henblik på afgivelse af skriftlige eller mundtlige indlæg før domsafsigelsen.

Du vil også blive inddraget i arbejdet med afholdelse af juridiske kurser, seminarer og lign. samt diverse opgaver i forhold til kontorets øvrige opgaver.

Vi forventer, at du

  • Er stud.jur. og har mindst 1 år tilbage af studiet.
  • Kan arbejde 2-3 dage om ugen.
  • Kan kommunikere klart i skrift og tale.
  • Er hjælpsom, fleksibel og indstillet på at løse mange forskellige typer af opgaver.
  • Er ansvarsbevidst og kan arbejde selvstændigt.
  • Kan overholde en deadline og navigere i en omskiftelig hverdag.
  • Har gode samarbejdsevner og godt humør.

Da der er tale om et studenterjob med udfordrende juridiske arbejdsopgaver, vil det være en fordel, hvis du har haft forfatningsret, forvaltningsret og EU-ret.

Vi tilbyder
  • Spændende juridiske arbejdsopgaver med gode muligheder for at udvikle dine faglige og personlige kompetencer.
  • Indblik i, hvordan en politisk styret organisation arbejder.
  • Engagerede kolleger i en spændende og til tider hektisk dagligdag.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår er efter fællesoverenskomst mellem Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) samt organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i staten.

Ansættelsesområde er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestested er Miljø- og Fødevareministeriets departement.

Stillingen er normeret til en ugentlig arbejdstid på 15 timer, som du i samarbejde med kontorets chef kan fordele på 2-3 dage i ugen, så det kan passe med dine studier. Der er gode muligheder for frihed i forbindelse med eksamenslæsning.

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Christian Leif Aarestrup Vind, tlf. 91 35 69 67 eller e-mail clavi@mfvm.dk.

Du kan læse mere om Miljø- og Fødevareministeriet på http://www.mfvm.dk.

Ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, som skal være os i hænde senest mandag den 22. januar 2018. Ansøgning bedes vedlagt CV, herunder dokumentation for igangværende jurauddannelse og beståede eksamener (inkl. karakterer) samt oplysninger om tidligere beskæftigelse m.v.

Du bedes sende din ansøgning via nedenstående link.

Vi forventer at afholde samtaler umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb med henblik på tiltrædelse snarest muligt efter nærmere aftale.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Ansøg nu
Kontakt
Miljø- og Fødevareministeriet, DEPARTEMENTET
Slotsholmsgade 12
1216
København K
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
10-01-2018
Udløber
22-01-2018
Kviknummer
LJA-54429263
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Administration
Beliggenhed