Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Eksportstipendiat - Leder af det danske generalkonsulat i Houston, USA

Udenrigsministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
30-06-2020
Kontakt
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1402
København K
Danmark
Tlf
21252314
Praktisk information
Oprettet
30-06-2020
Udløber
09-07-2020
Kviknummer
LJA-80562663
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration

Eksportstipendiat - Leder af det danske generalkonsulat i Houston, USA The Trade Council i Udenrigsministeriet søger en innovativ, engageret og resultatorienteret eksportstipendiat til at lede det danske generalkonsulat i Houston. Er du igangsætter, har en skarp kommerciel profil samt stærke lederevner? Har du samtidig kendskab til USA eller erfaring fra det amerikanske marked? Så kan du være den profil, vi leder efter.

Opgaver og ansvar
Din hovedopgave bliver at fremme danske kommercielle interesser i Houston og Nordamerika samt at lede et dynamisk team på 9-10 kompetente medarbejdere samt 2 praktikanter.

Herudover er din hovedopgave at fremme danske kommercielle interesser i USA, herunder at yde en værdiskabende rådgivning på et højt kvalificeret niveau over for dansk erhvervsliv med henblik på at skabe merværdi og vækst på markedet gennem etablering af kontakt til mulige samarbejdspartnere, overvågning af markedsmuligheder, myndighedskontakt på vegne af danske virksomheder og rådgivning om salg og markedsføring.

Generalkonsulatet indgår i et tæt og veletableret regionalt samarbejde med de øvrige kontorer i Nordamerika. Samarbejdet sker særligt inden for syv prioriterede sektorer (sundhed, grønne løsninger, arkitektur/byggeri, ICT, forsvar, design og fødevare). Kontoret i Houston fokuserer primært på grønne løsninger, sundhed og ICT. I den nordamerikanske organisation, TC-Nordamerika, vil du indgå, som medlem af ledelsesgruppen.

Som medlem af den regionale ledelsesgruppe vil du også bære et ansvar for, at TC Nordamerika når alle resultatmål. Eksportrådgivningen ydes typisk som betalingsbelagte opgaver for danske virksomheder, som en del af The Trade Councils arbejde. Stillingen har på den baggrund resultatmål for indtjening, værdiskabelse og kvalitet. Samtidig har stillingen selvstændigt ledelses- og budgetansvar for generalkonsulatet i Houston.

Generalkonsulatet yder også borgerservice til danske statsborgere i Houston og vil have enkelte opgaver inden for kultur og public diplomacy.

Som leder af generalkonsulatet i Houston og som medlem af TC-Nordamerikas ledelsesgruppe må du påregne en del rejseaktivitet internt i Nordamerika samt i Danmark.

Om dig
Du er en dygtig leder med en kommerciel profil, gerne med erfaring indenfor én af de prioriterede sektorer. Samtidig har du en relevant kommerciel uddannelse kombineret med flere års international erfaring.

Det vil være en klar fordel, hvis du har erfaring fra konsulentarbejde - gerne fra USA samt opstart af virksomhed. For at kunne bestride stillingen har du:

  • Et indgående kendskab til dansk erhvervsliv og erhvervskompetencer
  • Erfaring inden for områderne grønne løsninger, gerne inden for vand/miljø
  • Samarbejdsorientering både internt og eksternt
  • Strategisk udsyn
  • Evne til at skabe tætte og systematiske kunderelationer og gennemførelse af opgaverne over for virksomheder
  • God kommunikationsform på dansk og engelsk
Desuden står du for en ledelsesstil, hvor sparring og motivation af medarbejdere og samarbejdspartnere er nøgleord. Som person er du endvidere:

  • Resultatorienteret med øje for, hvordan nye muligheder kan omsættes til konkrete initiativer
  • En klar teamspiller med fokus på at skabe egne og fælles resultater
  • Engageret med både gennemslagskraft og situationsfornemmelse
  • Omstillingsparat og fleksibel
Vilkår
Du får en tidsbegrænset ansættelse på 2 år som udsendt af Udenrigsministeriet til Houston med mulighed for at søge om forlængelse.

Under udsendelsen får du endvidere et skattefrit udetillæg fastsat efter leveomkostninger på posten, som beregnes med udgangspunkt i dine personlige forhold, herunder bl.a. familiesammensætning. Der stilles umøbleret tjenestebolig til rådighed under udsendelsen efter Udenrigsministeriets regler. Derudover dækkes bl.a. udgifter i forbindelse med forflyttelsesrejse, flytning, sundhedsforsikring, skole m.v. i henhold til Udenrigsministeriets regler.

Stillingskategori og løn
Du vil blive aflønnet på chefkonsulentniveau. Årsløn i alt i aktuelt niveau er kr. 568.167 DKK. Der vil derudover være mulighed for evt. tildeling af et mindre kvalifikationstillæg. Lønnen vil være skattepligtig i Danmark.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan blive sikkerhedsgodkendt og at du kan opretholde din sikkerhedsgodkendelse i løbet af ansættelsen.

Tiltrædelse
1. september 2020 eller snarest derefter.

Ansøgning
Ansøgningsfristen er torsdag den 9. juli 2020. Stillingen søges på www.um.dk under job/ledige stillinger. Klik nederst i det relevante opslag på søg stillingen. Vi skal have en målrettet ansøgning, der også bør indeholde oplysninger om uddannelse, tidligere erhvervserfaring, kvalifikationer, sprogkundskaber, m.v. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Samtalerne forventes gennemført via Skype for business i uge 29 og 30.

Udenrigsministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Derfor opfordres alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kontakt
Du kan læse om Eksportrådet på www.eksportraadet.dk. og få yderligere oplysninger om stillingen ved henvendelse til handelschef Jacob Vind, generalkonsulatet i Houston på telefon +1 346 446 5712, e-mail jacvin@um.dk. Spørgsmål om løn- og ansættelsesvilkår bedes rettet til konsulent Marianne Winther på tlf. +45 3392 0211, e-mail mawint@um.dk.

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. www.um.dk. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes direkte på www.job.um.dk.


Udenrigsministeriet - Eksportrådet åbner dørene for dansk erhvervsliv til markeder verden over. Som medarbejder i Eksportrådet har du en international hverdag i krydsfeltet mellem erhvervsliv og diplomati. Derved skaber du merværdi for Danmark og baner vejen for international vækst i dansk erhvervsliv. Eksportrådet har bl.a. over 250 eksportrådgivere, der arbejder på Danmarks ambassader, generalkonsulater og handelskontorer i over 60 lande, hertil desuden seks innovationscentre.

Ansøg nu
Kontakt
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1402
København K
Danmark
Tlf
21252314
Praktisk information
Oprettet
30-06-2020
Udløber
09-07-2020
Kviknummer
LJA-80562663
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Administration
Beliggenhed