Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Er du vores nye forskningsbibliotekar?

GEUS

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-08-2019
Kontakt
GEUS
Øster Voldgade 10
1350
København K
Danmark
Tlf
38142000
Praktisk information
Oprettet
13-08-2019
Udløber
30-08-2019
Kviknummer
LJA-74778102
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information, Forskning og undervisning

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) søger en ny medarbejder til vores biblioteksfunktion med erfaring inden for publikationsdatabaser.

GEUS vil sikre at alle GEUS publikationer (artikler, rapporter, kort, mv) på kort sigt er tilgængelige og synlige for omverdenen inkl. CVer for forskerne. Du skal kunne drive opstarten af en publikationsdatabase (PURE) og have interesse og sans for både drift og udvikling af databasen.

 

Jobindhold

Stillingen skal styrke GEUS initiativer for en mere synlig og tilgængelig publiceringsportefølje for alle GEUS publikationer; artikler, rapporter, kort, mv., hvilket kræver en centralisering af GEUS udgivelser, samt en digitalisering og tilgængeliggørelse af tidligere publikationer. Du vil få ansvaret for at implementere, udvikle og drive GEUS kommende publikationsdatabase. Andre opgaver, der også vil komme til at indgå i stillingen, vil bl.a. være tildelingen af DOIer til både kommende og tidligere udgivelser samt håndtering af Geovidens abonnementsdatabase.

 

Dine kvalifikationer

Ved besættelsen lægges især vægt på følgende kvalifikationer:

 • Have erfaring inden for publikationsdatabaser videnskabelige artikler, rapporter, CVer

 • Centralisere administrationen af GEUS udgivelser

 • Systematisere, digitalisere og tilgængeliggøre tidligere publikationer

 • Håndtere medarbejdernes ORCID mm

 • Kunne lave statistik, opgørelser, osv. på publikationer

 • Have erfaring med adgang til videnskabelige databaser

 • Have erfaring med DOIer

 • Have erfaring med ISBN, ISSN, EBSCO, SCI, WoS mm.

 • Administrere abonnementsdatabaser

 • Stå for bogsalg mm (inkl. Bulletin og Geoviden)

 • Have erfaring med fysiske arkiv

 

Vi vil sætte pris på en glad og imødekommende person, der er villig til at indgå i samarbejde med både kolleger i biblioteksfunktionen, men også i høj grad med de forskere, der leverer publikationerne. Der vil blive brug for en person med gennemslagskraft for at få tingene sat i værk og implementeret.

 

Geofysisk Afdeling

Du vil bliver placeret i den centrale biblioteksfunktion sammen med fire andre medarbejdere. Det er en del af undergrundsarkivet, der er en integreret del af Geofysisk Afdeling. Afdelingen er primært engageret i at løse geologiske opgaver inden for energiressourcer, natur og miljø. Aktiviteterne omfatter deltagelse i forskningsprojekter (både nationale og internationale), kortlægning og efterforskning i samarbejde med de danske og grønlandske myndigheder, både i forbindelse med programmet for den udvidede kontinentalsokkel og med arbejdet på de atlantiske kontinentalrande, samt eksternt finansierede konsulentopgaver specielt inden for olieindustrien og geotermi. Afdelingens medarbejdere deltager i tværfaglige projekter. Avancerede modellerings- og kortlægningsværktøjer, som f.eks. bassinmodellering, kortlægning af olie/gas felter bliver benyttet i forbindelse med efterforskningsopgaver. Afdelingen består af ca. 30 specialiserede og dedikerede folk med høj international forsknings- og rådgivningsrenomé, som arbejder inden for en lang række af geofysiske og geologiske emner i relation til den dybe undergrund.

 

Vi tilbyder

 • Et levende og uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede kolleger

 • Alsidige arbejdsopgaver og gode muligheder for selv at få indflydelse på dem

 • Udviklingsmuligheder og adgang til kurser og anden efteruddannelse

 • Familievenlig arbejdsplads med flextidsordning

 • Et aktivt foreningsmiljø med personale- og kunstforening

 • Motionscenter med tilknyttet fysioterapi på arbejdspladsen

 

Løn og ansættelsesforhold

I henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante forhandlingsberettigede faglige organisation.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv, og opfordrer alle interesserede uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Stillingen er foreløbigt 2-årig.

 

Yderligere oplysninger

Kan fås ved henvendelse til statsgeolog Nina Skaarup, tlf. +45 22 22 16 76, e-mail nsk@geus.dk.

 

Ansøgning

Ansøgningen skal være vedlagt et CV, samt relevante eksamenspapirer og evt. kontaktoplysninger på referencepersoner (max. 2).

Du kan sende din ansøgning ved at trykke på knappen Søg stillingen. Ansøgning skal være GEUS i hænde senest fredag den 30. august 2019, kl. 12.00.

Ansøgninger modtaget efter tidsfristen vil ikke blive taget i betragtning.

 

 

The Geological Survey of Denmark and Greenland (GEUS) is an independent and internationally oriented research institution within the Danish Ministry of Climate-, Energy and Utilities, and is part of Geocenter Denmark. GEUS also acts as consultant to public authorities and individuals within nature, climate, environment, energy and mineral resources. GEUS is responsible for the scientific exploration of the geology in Denmark and Greenland including shelf areas. GEUS maps, acquires and monitors data, informs the public about geological matters and is the national geological data centre.

 

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) er en uafhængig og internationalt orienteret forskningsinstitution under Klima,- Energi- og Forsyningsministeriet og en del af Geocenter Danmark. GEUS forsker og rådgiver offentlige myndigheder og private inden for natur, klima, miljø, energi og råstoffer. GEUS er ansvarlig for den videnskabelige udforskning af geologien i Danmark og Grønland med sokkelområder. GEUS kortlægger, overvåger og indsamler data, formidler om geologiske forhold og er nationalt geologisk datacenter.

 


Ansøg nu
Kontakt
GEUS
Øster Voldgade 10
1350
København K
Danmark
Tlf
38142000
Praktisk information
Oprettet
13-08-2019
Udløber
30-08-2019
Kviknummer
LJA-74778102
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information, Forskning og undervisning
Beliggenhed