Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forebyggelsesteamet, Det gule team søger familierådgiver til skoleområdet; herunder modtageklassen

Bornholms Regionskommune

Bornholm

Indrykket
11-02-2018
Kontakt
Bornholms Regionskommune
Ullasvej 23
3700
Rønne
Praktisk information
Oprettet
11-02-2018
Udløber
08-03-2018
Kviknummer
LJA-56119846
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning

Det gule team er etableret med udgangspunkt i et styrket fokus på forebyggelse og tidlig indsats. Teamet arbejder, jf. Servicelovens § 11, med forebyggende indsatser for børn og unge, der på baggrund af deres problematikker er kategoriseret, som værende i det gule felt på børnelinealen; deraf navnet. Teamet består af i alt 19 medarbejdere fordelt på skolefamilierådgivere, dagtilbudsfamilierådgivere, gadeplansmedarbejdere, SSP-konsulent, Åben Anonym Rådgivning samt en leder. Formålet med teamet er at øge de tidligt forebyggende indsatser for børn og familier i mistrivsel, med henblik på at reducere antallet af børn og unge i målgruppe for en foranstaltning jf. Servicelovens § 52.

Der er tale om en 37 timers ansættelse (opgavebestemt). Ansættelsen er baseret på en bevilling, der er afhængig af antallet af flygtningefamilier med ophold der vurderes at have behov for støtte jf. Servicelovens § 11.3.

Stillingen ønskes besat pr. 1. april 2018 eller snarest muligt.

Arbejdstiden ligger overvejende i dagtimerne, men aften og weekendarbejde kan forekomme. Det forventes at du selv kan tilrettelægge en stor del af din arbejdstid.

Det Gule Team arbejder ud fra en tænkning om ”fælles børn”, hvorfor du skal kunne indgå i samarbejde med mange forskellige aktører og dermed være i stand til at navigere med en naturlig respektfuldhed, autoritet, ydmyghed og autencitet i forskellige tværprofessionelle fora og organisatoriske domæner.

Teamets målgruppe er børn og unge mellem 0 og 18 år og deres familier, med udfordringer i forhold til, adfærd, trivsel og udvikling; familie, venner, fritid og skolefravær. Der lægges derfor vægt på at, du som medarbejder har teoretisk og praktisk viden og erfaring med børn og unge der har netop disse problemstillinger.

Indsatsen består af at styrke en tidlig forebyggende indsats for børn i begyndende mistrivsel i samarbejde med dagtilbud, forældre, netværk og andre professionelle aktører. Ved målrettet og hurtigt iværksat tværfaglig indsats at give personale og forældre indsigt i og redskaber til at håndtere problemfyldt adfærd. Udgangspunktet for arbejdet med målgruppen tager sit afsæt i en systemisk og narrativ tænkning , og et bio-psyko-socialt perspektiv, om at børn og unge af mange grunde kan komme i fastlåste situationer hvor det som umiddelbart forekommer problemfyldt, adfærdsvanskeligt og mangelfuldt, kan opfattes som en invitation til at omgivelserne kreativt forholder sig til hvordan de bedst kan bidrage til udvikling.

Arbejdet består af:

 • Rådgivning/vejledning til forældre og skoler om mulige forebyggende tiltag
 • Socialfaglig sparring til skoler; herunder kvalificering af underretninger
 • Deltagelse i netværksmøder
 • Samtaler med barn og/eller forældre
 • Relevante indsatser i samarbejdet mellem skole og hjem; herunder koordinering af indsatser
 • Familierettede indsatser
 • Gruppeforløb for børn og forældre
 • Henvisning til kommunens og andre tilbud
 • Tværfaglig brobygning mellem dagtilbud, skole, PPR og myndighed
Vi ønsker, at du:

 • Har relevant socialfaglig uddannelse
 • Har dokumenteret erfaring i arbejdet med børn og familier i udsatte positioner
 • Har erfaring i arbejdet med flygtninge; herunder erfaring i brug af telefontolk også ved familierådgivning
 • Har indsigt i flygtningetraumer
 • Har erfaring fra det familieterapeutiske arbejdsfelt
 • Har erfaring i arbejdet med forældre og børnegrupper
 • Kan abonnere på det systemiske, det narrative og det bio-psyko-sociale perspektiv
 • Er fleksibel og kan samarbejde på tværs af fag, centre og sektorer med mange aktører
 • Kan lide når der er fart over feltet og kan bevare overblikket i pressede situationer
 • Kan arbejde selvstændigt, målrettet og handlingsorienteret
Vi tilbyder:

 • Mulighed for at præge udviklingen af det gule team
 • Fokus på tværfagligt samarbejde
 • Fast supervision
 • Deltagelse i kompetenceudviklingsforløb ”Kontekstmanagement – symptomer som kommunikation” ved Søren Hertz og Martin Skriver/Metalog
 • Kompetente kollegaer og samarbejdspartnere
Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og efter principperne i lokal løndannelse.
Der vil blive indhentet børneattest og straffeattest ved ansættelse.
Det er et krav at du har kørekort til personbil.

Praktisk information

Vil du vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte leder af det gule team Karina Elkjær på telefon  5692 4197
Send din ansøgning via vores rekrutteringsserver senest torsdag den 8. marts 2018.
Der forventes afholdt ansættelsessamtaler i uge 11 2018.

 

Bornholms Regionskommune 

Bornholms Regionskommune er en stor organisation med ca. 3.500 medarbejdere, og samtidig en unik kommunal arbejdsplads: Vi udgør en region for sig og arbejder med strategier og projekter, som danske kommuner normalt ikke kan. Vi har ansvar for områder som turisme og erhvervsudvikling, og står selv for internationale samarbejder og EU-programmer. Som den eneste kommune i landet har Bornholm sit eget Vækstforum og egen regional udviklingsplan, og vi har visionære planer for øens fremtid. Ikke mindst drømmen om at skabe et CO2-neutralt samfund baseret på bæredygtig og vedvarende energi.

http://www.brk.dk kan du læse mere om Bornholms Regionskommune.

http://www.brk.dk/taetsammen kan du læse om projekt Tæt sammen, hvor vi sætter fokus på kultur, fælles identitet og samarbejde, ved at beskrive de mange former for samarbejde i 12 fortællinger om regionskommunen.

Drømmer du om at bo og arbejde på Bornholm?

Målt på naturscenerier og kulturarv er Bornholm Danmarks rigeste kommune. Beregnet i minutter eller kilometer er vi ganske tæt på hovedstaden, men opgjort i sol, klipper og sandstrande - eller i tryghed, nærvær og livskvalitet - er vi en helt anden verden. Vi ved, at potentielle tilflyttere har brug for information, råd og vejledning, og derfor er du velkommen til at kontakte vores tilflytterkonsulent, Rune Holm. Han kan bl.a. fortælle, hvordan han kan hjælpe med at skaffe et job til din ægtefælle.

Kontakt Bornholms tilflytterkonsulent Rune Holm, 31 21 88 80, rh@bornholm.biz, Læs mere på http://www.flyttilbornholm.dk/

Ansøg nu
Kontakt
Bornholms Regionskommune
Ullasvej 23
3700
Rønne
Praktisk information
Oprettet
11-02-2018
Udløber
08-03-2018
Kviknummer
LJA-56119846
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning
Beliggenhed