Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forløbsmedarbejder, Next Step, Ungeteamet i Jobcenter Gribskov

Gribskov Kommune

Gribskov, Nordsjælland

Indrykket
14-07-2017
Kontakt
Gribskov Kommune
Bymosevej 4
3200
Helsinge
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-07-2017
Udløber
16-08-2017
Kviknummer
LJA-47701502
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning

Om dig

Brænder du for at skabe markante resultater indenfor ungeområdet? Har du lyst til at arbejde på et politisk prioriteret område, og tror du på, at uddannelse eller beskæftigelse er vejen frem? Finder du energi i at arbejde med unge, der skal have en "hånd i ryggen" for at komme godt videre i uddannelse eller job? Så har vi måske jobbet til dig!

Du skal indgå i Jobcenterets afdeling Unge og Integration, hvor du bliver en del af Ungeteamet, der lige nu består af 6 ungerådgivere, 1 virksomhedskonsulent og 2 forløbsmedarbejdere på vores ungeforløb Next Step, hvor du vil have din daglige gang . Her vil du have dagligt kontakt med de unge på uddannelseshjælp, som via gruppebaseret og individuelle interaktioner skal støttes til at komme igang med en uddannelse eller beskæftigelse -afhængig af den unges potentiale og motivation. Next Step er et vejledende og opkvalificerende uddannelsesrettet tilbud i henhold til Lov om aktiv beskæftigelsesindsats, som arbejder med unge, som er i målgruppen uddannelsesparate/lettere aktivitetsparate. På Next Step skal du gennem tæt samarbejde med de unge, ungerådgivere, virksomhedskonsulent og medarbejdere i vores kompetencecenter optimere den unges muligheder for at sætte den unges fulde potentiale i spil, sådan at den unge får lyst og mod på at udarbejde sin egen uddannelsesplan og gå igang med en uddannelse eller sekundært komme i beskæftigelse. Vi anvender flere veje til at nå dette mål, bl.a. arbejder vi med den unge i grupper, hvorfor en del undervisning skal påregnes, giver individuelle samtaler og mentorstøtte på vejen til uddannelse og i den første tid i den unges uddannelsesforløb.

Aktuelt er vi i samarbejde med Nordsjællandske kommuner indgået i et projekt under STAR, hvor vi arbejder målrettet på at stort set alle uddannelsesparate unge skal igennem et Brobygningsforløb på Erhversskolen Nordsjælland. Her får den unge mulighed for at snuse til forskellige uddannelsesretninger, og målet er, at den unge skal blive i stand til at træffe det rigtige uddannelsesvalg eller alternativt finde vej i retning af beskæftigelse. Dét vil du få en central rolle i, da du vil skulle være med til at forberede den unge til at starte i brobygningsforløb, fastholde dem i forløbet og understøtte den unge i at tage hul på et liv som aktivt studerende.

Det er en fordel, at du kender til og har erfaring med at arbejde med ungemålgruppen, samt de særlige vilkår, udfordringer og medfølgende kompleksitet af mange forskellige sociale problemstillinger og udsathed, som målgruppen ofte indeholder. En problemkompleksitet, som kræver fleksibilitet og mangfoldighed i tilgang og opgaveløsning. For stillingen er det et "must", at du har lyst til at arbejde med unge og ved at din tilgang kræver vedholdenhed, vilje og ind imellem også er insisterende!

Gribskov Kommune er en kommune i løbende udvikling, og der er gang i mange samtidige projekter, som præger området. Blandt andet VelfærdsUdviklingsProgrammet (VUP), som er et program på tværs af socialfaglige centre med kvalitet, økonomi og progression i centrum. Herudover deltager Jobcenter Gribskov i en del projekter, bl.a. Projekt Bedre Ressourceforløb, som er et projekt under STAR, hvor der arbejdes med bedre forberedelse af borgerne til rehabiliteringsteamet, netværksinddragelse og øget anvendelse af virksomhedsindsatser i forløbene.

Herudover arbejder vi målrettet efter at blive blandt de bedste i landet på Ungeområdet. Til pejling heraf er omdrejningspunktet:

 • Flere unge i uddannelse/job
 • Flere unge i virksomhedsrettet indsats
 • Fastholdelse af den unge
 • Medinddragelse af den unge
 • Lovmedholdelig opgavehåndtering

For at komme der hen, ønsker vi at arbejde med en dialogbaseret lærende tilgang, der signalerer fagligt mod og vedholdenhed. Vi kan og vil lade os fagligt udfordre, fordi vi tror på, at vi hele tiden kan blive lidt bedre. Vi tror på, at vejen frem er åbenhed og respektfuld kommunikation i bestræbelserne på at skabe de bedst mulige resultater til gavn for vores borgere.

Vi ønsker, at du:

 • Har viden om ungdomskultur, og de udfordringer som udsatte unge møder.
 • Har viden om uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.
 • Er en stærk teamspiller og har et højt personligt drive.
 • Ligger den faglige overligger højt, og samtidig er udviklende og innovativ i dit fag
 • Kan arbejde målrettet og resultatorienteret
 • Trives i en hektisk og til tider uforudsigelig hverdag
 • Har fokus på borgernes potentialer og ressourcer
 • Har undervisningserfaring

Det er vigtigt at du:

 • Kan forholde dig både løsningsorienteret og anerkendende til de unge, du skal arbejde med.
 • Har et positivt mind-set, og tror på den unge -nogle gange "på trods".
 • Arbejder professionelt og systematisk.
 • Tager ansvar, tænker fremad, finder veje og skaber resultater.
 • Formår at understøtte en sammenhængende og helhedsorienteret indsats med den unge i centrum
 • Dokumenterer din indsats og løser de administrative opgaver, som også kræves.
 • Er god til at skabe ro og overblik for den unge

For at arbejde i dette felt er det afgørende, at du er i besiddelse af tålmodighed, og at du ved, at din vedholdenhed i arbejdet er vigtig. Som person er du endvidere fleksibelt indstillet og kan håndtere den konstante udvikling, der sker indenfor området.

Om jobbet

Du er uddannet pædagog, socialrådgiver/socialformidler eller har anden relevant uddannelse.

Stillingen er på 37 timer ugentligt.

Opgaverne vil bestå af bl.a.:

 • Gruppefascilitering/undervisning af de unge på Next Step
 • Afholde individuelle samtaler
 • Støtte den unge i at gennemføre FVU-test
 • Mentorfunktion for de unge på Next Step -også som fastholdelse i uddannelse/job
 • Løbende justering af vores indsats mhp. at sikre flest mulige unge i uddannelse eller alternativt i job
 • Indgå i tværgående samarbejde internt/eksternt, som optimerer sagsflowet for den unge, og skaber de bedst mulige rammer for den unge

Vi arbejder tæt sammen med borgeren og samarbejdspartnere -herunder frivillige, for at skabe de bedst mulige vilkår for en målrettet og vellykket overgang til uddannelse/beskæftigelse. Formålet med indsatsen er at sikre, at unge får den nødvendige støtte og motivation til at blive en aktiv del af samfundet. Det er en central forudsætning for os, at vi hele tiden arbejder med at identificere og aktivt bruge de ressourcer, som alle har. Det er derfor for os en vigtig både faglig ambition og menneskelig evne at kunne se ressourcerne hos andre. "Empowerment" og "agency" er begreber, som kan være med til at samle og præsentere vores ambition for en vellykket unge- og integrationsindsats.

Sat på en spids, er målet for arbejdet på Next Step at yde en så effektiv og forebyggende indsats, at borgeren på sigt bliver i stand til at klare sig selv. Du vil blive en vigtig medspiller i at finde veje til at nå dette mål!

Om arbejdsstedet: Vi lægger vægt på en hverdag præget af kollegial opmærksomhed, godt humør og engagement. Du bliver en del af en afdeling, som er ekstremt udviklingsorienteret og meget omstillingsparat. Du får gode muligheder for selv at planlægge din arbejdsdag, og kan du lide at arbejde tværfagligt, er Gribskov Kommunes Jobcenter et godt valg. Vi arbejder i en teamstruktur med høj grad af teamansvar. Ungeteamet er et erfarent team, der netop har sat gang i en ny opgavefordeling mhp. målgruppefokusering og endnu mere effektivt sagsflow.

Vi bor på Bymosevej 4 i Helsinge og har flextid og kantineordning. Next Step ligger på Uddannelsescenteret, Ridebanevej 1 i Helsinge

Yderligere oplysninger

Du refererer til teamleder Christina Hoegh Wollesen. Skulle du være interesseret i at høre mere om stillingen, eller har du spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte

 • teamleder Christina Hoegh Wollesen, tlf. 7249 6445 (ferie i uge 29, 30, 31, 32) eller
 • forløbsmedarbejder Peter Hal, tlf. 7249 6604 (ferie i uge 27, 28, 29).

Ansøgningsfrist

Vi glæder os til at modtage din ansøgning via linket på vores hjemmeside senest onsdag 16. august.

Vi afholder første samtalerunde fredag 25. august, hvor vi udvælger til anden samtalerunde, som vi afholder tirsdag 29.august.

Gribskov Kommunes værdier

Åbenhed Tillid Respekt Deltagelse Mod Fleksibilitet

Ansøg nu
Kontakt
Gribskov Kommune
Bymosevej 4
3200
Helsinge
Danmark
Praktisk information
Oprettet
14-07-2017
Udløber
16-08-2017
Kviknummer
LJA-47701502
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan