Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forskningsbibliotekar - deltidsansættelse, med administrative opgaver søges til Niels Bohr Arkivet

Københavns Universitet, Niels Bohr Arkivet (NBA)

København, Storkøbenhavn

Indrykket
17-11-2020
Kontakt
Københavns Universitet, Niels Bohr Arkivet (NBA)
Praktisk information
Oprettet
17-11-2020
Udløber
27-11-2020
Kviknummer
LJA-81393894
Jobtype
Deltid
Arbejdsområde
Administration, Bibliotek og information

Niels Bohr Arkivet ved Københavns Universitet søger en forskningsbibliotekar på deltid (50%), med administrative opgaver, til tiltrædelse snarest muligt.

 

Om os

Niels Bohr Arkivet (NBA) er en selvstændig institution, der har til huse på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet (KU). Vi er en dynamisk og international arbejdsplads med opgaver inden for biblioteksarbejde, arkivering, forskning, formidling og undervisning. Vores omgangstone er uformel og vi taler både engelsk og dansk i hverdagen. Vi flytter til nye lokaler (samme postadresse) og udvider vores aktiviteter i de kommende år. Nu søger vi en ny forskningsbibliotekar (50%), der også bidrager til arkivets administration. NBA rummer et bibliotek om videnskabernes og især fysikkens historie og filosofi, der bliver udvidet løbende. Derudover rummer NBA bogsamlinger efter den verdensberømte danske fysiker Niels Bohr og efter nogle af sine tætteste medarbejdere.

 

NBAs arkivsamlingerne omhandler Bohr samt mange af hans nærmeste medarbejdere og akademiske efterkommere. Samlingerne består af breve, manuskripter, film, lydoptagelser, artikler og billeder vedrørende Bohr og hans samtid. Ud over international videnskabshistorisk forskning og arkivarbejde har NBA påtaget sig en formidlingsfunktion rettet mod gymnasieelever, universitetsstuderende og den brede offentlighed. Vi arrangerer en række offentlige seminarer, rundvisninger og andre events og forventer, at den nye medarbejder bidrager til deres organisation og gennemførelse.

 

Arbejdsopgaver

Vi søger en selvstændig, engageret og serviceminded medarbejder til at passe vores bibliotek og til at støtte NBAs ledelse. Du skal være erfaren i biblioteksarbejde og i håndtering af håndskrifter og arkivalier. Det er en fordel, hvis du også har erfaring med udgivelsesprojekter både digitalt og analogt og med udstillingstilrettelæggelsen. Du skal desuden have overblik over Niels Bohr Arkivets økonomiske og administrative forhold og hjælpe ledelsen med administrations- og sekretæropgaver. Vi er en lille institution, hvor fleksibilitet, tæt samarbejde og en dedikeret indsats er helt central. Dine arbejdsopgaver omfatter:

  • Biblioteksopgaver (læsesalsbetjening, besvarelse af forespørgsler, ordning, registrering, katalogisering, digitalisering, boganskaffelser)

  • Administrative opgaver (budget- og regnskabslægning, personaleopgaver, projektøkonomistyring, fakturering, varebestillinger);

  • Arkivopgaver (vedligeholdelse af databaser, digitalisering, transskribering og oversættelse af arkivkilder fra/til dansk, engelsk og tysk, billedbehandling);

  • Assistance ved planlægning og gennemførelse af forsknings- og formidlingsevents og af NBAs flytning;

  • Webredigering (hjemmesideredaktion, CMS-systemer og HTML);

  • Ad hoc opgaver, inkluderende telefonpasning, sekretæropgaver og korrektur-læsning på dansk og engelsk.

 

Vi forventer

Vi forestiller os, at du er en erfaren forskningsbibliotekar med en akademisk uddannelse og en professionel baggrund i biblioteks-, museums- eller arkivverden. Vi lægger vægt på, at du arbejder selvstændigt, struktureret og målrettet og kommunikerer klart og præcist. Da NBA er en international arbejdsplads, må du være velformuleret såvel mundtligt som skriftligt på både dansk og engelsk. Da mange af NBAs kilder er på tysk, vil det være en fordel, hvis du også har godt kendskab til tysk.

 

Du skal have regnskabs- og budgetkundskaber, være vant til at administrere fondsmidler og til at udfærdige regnskaber og have erfaring med projektstyrings- og økonomisystemer. Vi bruger KUs administrative systemer og kendskab til disse eller lignende systemer er derfor en fordel.

 

Vi tilbyder

Vi tilbyder et spændende, ansvarsfuldt og afvekslende job med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. Du bliver en del af et dynamisk internationalt team med engagerede og gode kolleger og en uhøjtidelig omgangstone. Vi lægger vægt på et godt arbejdsmiljø med tæt samarbejde og åben dialog mellem alle ansatte. Læs mere om Niels Bohr Arkivet på http://www.nbarchive.dk/

 

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelsen sker efter aftale mellem Finansministeriet og overenskomst for akademikere i staten (AC-overenskomsten) med indplacering som fuldmægtig. Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 18,5 timer (svarende til 50% deltid). Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg efter kvalifikationer.

 

Din ansøgning

Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning med bilag via Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget) senest d. 27. november 2020.

 

Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. december 2020 eller snarest derefter. Samtaler forventes at blive gennemført løbende (evt. via Zoom).

 

Universitetet og Niels Bohr Arkivet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Spørgsmål til stillingen kan rettes via mail på engelsk til arkivleder Christian Joas, joas@nbi.ku.dk og/eller arkivar Rob Sunderland, sunderland@nbi.ku.dk.

Ansøg nu
Lignende job
Kontakt
Københavns Universitet, Niels Bohr Arkivet (NBA)
Praktisk information
Oprettet
17-11-2020
Udløber
27-11-2020
Kviknummer
LJA-81393894
Jobtype
Deltid
Arbejdsområde
Administration, Bibliotek og information
Beliggenhed