Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurastuderende til anklagemyndigheden

Rigsadvokaten

København, Storkøbenhavn

Indrykket
15-05-2018
Kontakt
Rigsadvokaten
Frederiksholms Kanal 16
1220
København K
Tlf
72689030
Praktisk information
Oprettet
15-05-2018
Udløber
08-06-2018
Kviknummer
LJA-60997133
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Administration, Jura

Har du interesse og flair for strafferetten, og kunne du tænke dig et studenterjob, hvor du kan få lov at snuse til, hvad anklagemyndigheden arbejder med?

Den centrale anklagemyndighed i København søger jurastuderende til stillinger som studentermedhjælpere hos Rigsadvokaten (ansættelse til august 2018), Statsadvokaten i København (ansættelse snarest muligt) og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (ansættelse til august 2018).

Du kan læse mere om de enkelte embeder her http://www.anklagemyndigheden.dk/Sider/her-kan-du-arbejde.aspx.

Vi tilbyder
Som studentermedhjælper i anklagemyndigheden får du et udviklende job på en dynamisk arbejdsplads, der har alsidige og udfordrende opgaver og fokus på høj faglighed og kvalitet. Vi har et stærkt og uhøjtideligt socialt fællesskab, en stor studentergruppe, som du kan blive en del af, ligesom du vil kunne sparre med og søge inspiration hos andre dygtige kolleger og ledere.

Arbejdet i anklagemyndigheden giver dig praktisk erfaring, hvis du på studiet beskæftiger dig med strafferet eller straffeproces. Du får et unikt indblik i politiets og anklagemyndighedens arbejde, ligesom du også får rig mulighed for at prøve din forvaltningsret af i praksis.

Hos Rigsadvokaten vil dit arbejde bl.a. omfatte administrative opgaver og lettere sagsbehandling af internationale sager samt klage- og erstatningssager. Du vil også indgå i arbejdet i Rigsadvokatens Vidensenhed, hvorfra anklagemyndighedens store vidensbase drives. Du kan også få til opgave at hjælpe anklagerne i Højesteretsenheden med at søge juridisk information til brug for forberedelsen af højesteretssager.

Hos Statsadvokaten i København vil dit arbejde bl.a. omfatte lettere sagsbehandling vedrørende erstatningssager, vold, trusler og fornærmelige udtalelser mod politiet, klager over politiets påtaleopgivelser og indstilling af efterforskning, samt behandlingen af mentalt afvigende kriminelle. Dine arbejdsopgaver kan også bestå i, at du hjælper en af embedets jurister med at forberede en straffesag ved at undersøge praksis, vedligeholde rettighedsfrakendelsesregistre mv.
Arbejdet giver dig praktisk erfaring om f.eks. strafferet, straffeproces mv. Du får et unikt indblik i politiets og anklagemyndighedens arbejde, ligesom du får også rig mulighed for at prøve din forvaltningsret af i praksis.

Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet vil dit arbejde omfatte en bred vifte af opgaver, hvor du vil komme til at indgå i et tæt samarbejde med efterforskere og anklagere. I samarbejde med de øvrige studenter vil du bistå med administrative opgaver og lettere sagsbehandling i de mange sagstyper, der knytter sig til de særlige sager, som SØIK arbejder med. Dine arbejdsopgaver kan også bestå i, at du hjælper en anklager med at forberede en straffesag ved at undersøge praksis, udarbejde notater samt ekstrakt/materialesamling mv.

Om dig
Vi forventer, at du er:

  • fagligt dygtig og har interesse for strafferet og straffeproces
  • god til at organisere dit arbejde og er serviceminded
  • positiv, udadvendt og samarbejdsorienteret
Studerende, der har bestået 2. årsprøve, foretrækkes.

Ansættelsesvilkår
Lønnen fastsættes i henhold til gældende overenskomst.

Arbejdstiden er 15 timer om ugen fordelt over 2 hele dage. I perioder med eksamen og ferie vil der være mulighed for en fleksibel tilrettelæggelse af arbejdstiden.

Ansøgning
Har du lyst til at blive en del af anklagemyndigheden, skal du sende en ansøgning, CV samt eksamensresultater, som skal være Rigsadvokaten i hænde senest den 8. juni 2018. Ansøgningen skal sendes via linket.

Hvis du er interesseret i flere stillinger, skal du i din ansøgning angive din prioritering af embederne. Du skal således alene indgive én ansøgning.

Der vil blive afholdt samtaler i uge 25.

Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk baggrund.

Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger, kan du rette henvendelse til HR-medarbejder Kristina Reinholdt, telefon 7268 9075 eller mail krh@ankl.dk.
Læs mere om anklagemyndigheden på http://www.anklagemyndigheden.dk.

Ansøg nu
Kontakt
Rigsadvokaten
Frederiksholms Kanal 16
1220
København K
Tlf
72689030
Praktisk information
Oprettet
15-05-2018
Udløber
08-06-2018
Kviknummer
LJA-60997133
Jobtype
Studenterjob
Arbejdsområde
Administration, Jura
Beliggenhed