Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Konsulent til udgående forebyggelsesteam for børnefamilier 0-6 år

Gladsaxe Kommune

Gladsaxe, Storkøbenhavn

Indrykket
05-12-2018
Kontakt
Gladsaxe Kommune
Ilbjerg Alle 38
2860
Søborg
Tlf
39575000
Praktisk information
Oprettet
05-12-2018
Udløber
03-01-2019
Kviknummer
LJA-68583520
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning

Gladsaxe Kommune søger en konsulent i et barselsvikariat til Forebyggende Udgående Team (Familiesupporten) for børnefamilier 0-6 år

Gladsaxe Kommune søger dig, der med en stærk baggrund i familiebehandling kan arbejde samme med småbørnsfamilier om at gøre noget ved lettere problematikker, inden de udvikler sig.

”Familier der lykkes” er overskriften på indsatser, der skal styrke det forebyggende arbejde og som medarbejder i Familiesupporten bliver du en del af denne indsats. Vi ønsker i kommune at arbejde stærkt sammen på tværs af afdelinger og forvaltninger og give familierne de bedste muligheder for at lykkes.

Nyere viden på området peger på, at det i nogle sammenhænge kan have stor effekt at lave praksisbaseret guidning i hjemmet. Det er den viden, du skal være med til at omsætte til prak-sis, lige som du skal kunne skabe refleksion gennem samtale.

Hvad skal du lave?
Der bliver to hovedspor i dit arbejde

 • det ene spor retter sig mod forældrene og handler om at skabe positive forandringer i familierne. Vi forventer at størstedelen af din arbejdstid afsættes til arbejdet i familierne.
 • det andet spor handler om koordination og samarbejde med eksempelvis sundhedsplejen, dagtilbud, jobcentret, PPR eller rusmiddelcentret.

I arbejdet med familierne skal du eksempelvis arbejde med at styrke forældrenes evne til at
 • lære at tyde barnets signaler og forstå barnets behov
 • være en rollemodel og kunne skabe et godt hverdagsliv for sin familie (herunder at have styr på sin privatøkonomi og være i job/tage en uddannelse)
 • stimulere barnets sprog, motorik og sanser
 • etablere forudsigelige rutiner (f.eks. omkring spise- og puttesituationer)
 • understøtte et godt læringsmiljø i hjemmet (f.eks. hjælp til at læse og synge for sit barn)

Din profil
Mange forskellige baggrunde kan føre til de kompetencer, teamet har brug for. Du kan eksempelvis være pædagog, lærer, socialrådgiver eller sundhedsplejerske med en overbygning inden for fx familiebehandling, Marte Meo eller Circle of Security.

Vi vil gerne kunne supplere hinanden i teamet og vi forestiller os, at du har flere af følgende kompetencer og styrker:
 • Metodestærk og erfaren.
  Som del af teamet skal du vurdere hvilke forløb, der skal sættes i gang, hvilke familier der skal besøge. Du er med til at vurdere typen og omfanget af forløbet i samarbejde med familien, og evner at arbejde fokuseret og effektivt. Derfor er det vigtigt at du behersker dine metoder og virkemidler, og at du har lyst og evne til at lære nye.
 • Initiativrig og samtidig opmærksom.
  Du kan tage initiativ og evner at flytte dig, også helt konkret, for dit arbejde kan veksle mellem at samtale med børn og forældre og at ligge på gulvet og være rollemodellen, der påvirker familien i et tempo og på en måde, som fami-lien kan bruge til noget. Du er gæst i familiernes liv og hjem og er i stand til at agere re-spektfuldt og give familierne lyst til at invitere dig indenfor.
 • Holdspiller.
  Selvom du ofte arbejder sammen med borgeren på egen hånd, er det vigtigt, at du er god til at koordinere dine handlinger og holdninger med andre, og byder ind med din viden og erfaring. Du skal bidrage til at skabe fælles viden i projektet blandt andet gennem dokumentation af det, teamet laver. Gladsaxe Kommune bruger FIT (https://www.gladsaxe.dk/Files/Files/BKF/Familie/Feedback-Informed-Treatment-FIT-2018-Postkort-A6-web.pdf) som dialog- og evalueringsværktøj.

Du vil skulle kunne trives i en omskiftelig og muligvis uforusigelig hverdag, hvor der vil være en stor grad af frihed til at planlægge dit arbejde ud fra behovene i de forskellige familier. Du skal forvente og trives med at arbejde i aftentimerne samt i weekenden.

Teamets samlede kompetencer
Målet er at Familiesupporten til sammen er et alsidigt team, hvor vi har en brede ift. faglig baggrund, arbejdserfaring, flerkulturelle erfaringer, køn, osv således at vi har det bedst mulige afsæt for at møde familierne. Vi leder efter dig, der kender dine egne styrker og anerkender andres, så al viden og alle kompetencer bliver bragt i spil.

Du skal samarbejde med professionelle i hele kommunen om også at styrke forældrene i de aspekter af livet, som især har afgørende betydning for børnenes opvækst.

Rammerne for stillingen
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst (SL) og principperne om Ny Løn.

Indsatsen hører ind under Servicelovens §11.3 (forebyggende indsatser uden oprettelse af en sag).

Teamets leder er Signe Bergmann Johansen, som også er leder af Villaen (https://www.gladsaxe.dk/Default.aspx?ID=69501), hvor teamet udgår fra. Signe Bergmann Johansen vil i et vist omfang også indgå i teamets arbejde som ”spillende træner”. Du er velkommen til at kontakte hende før 3. januar på telefon 21 19 23 0 og på e-mail sibejo@gladsaxe.dk for at høre mere om stillingen.

Om ansættelsesforløbet
Vi skal have din ansøgning senest den 3. januar 2019 kl. 12.00 og forventer at holde ansættelsessamtaler 22. januar 2019.

I din ansøgning vil vi bede dig beskrive konkrete erfaringer med praksisbaseret guidning af børnefamilier.

I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

 

Ansøg nu
Kontakt
Gladsaxe Kommune
Ilbjerg Alle 38
2860
Søborg
Tlf
39575000
Praktisk information
Oprettet
05-12-2018
Udløber
03-01-2019
Kviknummer
LJA-68583520
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Socialrådgivning
Beliggenhed