Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Litteraturkyndig og designorienteret børnebibliotekar til Helsingør Kommunes Biblioteker

Helsingør Kommunes Biblioteker, Biblioteket Kulturværftet

Indrykket
11-01-2019
Kontakt
Helsingør Kommunes Biblioteker, Biblioteket Kulturværftet
Allegade 2
3000
Helsingør
Praktisk information
Oprettet
11-01-2019
Udløber
27-01-2019
Kviknummer
LJA-69555132
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information

Ansøgningsfrist 27. januar 2019, kl. 23:59

 

Børnebibliotekar

Børnebibliotekerne er højt prioriteret i Helsingør Kommunes Biblioteker ligesom børn og kultur er det bredt i Helsingør Kommune. Ud over arrangementer, udstillinger og faste aktiviteter til børn arbejder vi i afdeling Oplevelse med et særligt fokus på den rumlige oplevelse i vores børnebiblioteker. Vi udvikler nye udstillingsformater til børn med udgangspunkt i litteraturen, sproget og legen. Vi laver forskellige typer af litterære oplevelser i biblioteksrummet for at skabe så mange veje som muligt ind til den gode læseoplevelse. Det personlige værtsskab og den personlige formidling er også en vigtig vej ind i litteraturen, hvorfor et stort børnelitteraturkendskab er en forudsætning for jobbet. Kort sagt er fokus altid på at udbrede litteraturen til så mange børn og unge som muligt for at fremme læsning.

 

Arbejdsopgaver i samarbejde med afdelingens øvrige børnebibliotekarer

  • Skabe et oplevelsesbibliotek for børn

  • Udvikle og afvikle arrangementer målrettet børnefamilier

  • Tovholder for børnearrangementsgruppen

  • Udvikle, tilrettelægge og opsætte udstillinger i biblioteksrummet

  • Udlånsvagter og materialepleje

  • Deltagelse i projekter og indgå i skiftende arbejdsteams

 

Din baggrund

Vi forventer, at du har en baggrund inden for børnelitteratur og oplevelsesdesign. At du har erfaring med udstillingsdesign, udstillingsopsætning og udvikling af udstillingskoncepter, og at du har arbejdet med at udvikle og afvikle arrangementer målrettet børnefamilier.

 

Du er uddannet bibliotekar/cand.scient. bibl eller har en litteraturfaglig uddannelse med erfaring fra betjening af børn og unge i en bibliotekssammenhæng.

 

Øvrige faglige kvalifikationer

  • Du har børnefaglighed og viden og erfaring med at arbejde med situeret læring og æstetiske læreprocesser

  • Du har erfaring med personlig formidling til børn og børnefamilier

  • Du har stort kendskab til børnelitteratur

  • Du har erfaring med projektledelse og er vant til at udvikle i samarbejde med andre

 

Personlige kompetencer

Du skal kunne gå forrest og lede et udviklingsprojekt. Du skal kunne arbejde selvstændigt og struktureret, have gode samarbejdsevner og være god til både at sætte i gang og at afslutte. Du har overblik og er god til at formidle. Du skal have stor lyst til at yde den bedste service over for publikum.

 

Organisering

Stillingen er placeret i afdeling Oplevelse, hvor fokus er på arrangementer, udstillinger, kommunikation, markedsføring, turisme, værtskab, rum og indretning. Dine tætteste kolleger er 4 børnebibliotekarer i afdelingen. Din primære arbejdsplads vil være på Biblioteket Kulturværftet, men du vil også have publikumsbetjening på Espergærde Bibliotek. Du skal arbejde med arrangementer og udstillinger på alle kommunens biblioteker.

 

Arbejdstid og ansættelsesvilkår

 

Stillingen ønskes besat senest 1.4.2019 eller snarest muligt.

 

Stillingen er på 37 timer ugentligt med flekstidsordning. Arbejdstiden udgøres af hhv. vagttimer og arbejde med de arbejdsopgaver, som er listet ovenfor. Arbejdstiden tilrettelægges sammen med afdelingsleder for Oplevelse Lise Kinch, som du også vil referere til. Du kan regne med 1-2 ugentlige arbejdsdage til kl. 19 og weekendvagter hver 4. lørdag/søndag til kl. 16. Du forventes tillige at indgå i særlige arrangementer uden for almindelig arbejdstid samt på sigt deltagelse i publikumsbetjening på helligdage ca. 1-2 gange om året.

 

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

 

Flere oplysninger fås hos Afdelingsleder for afdeling Oplevelse Lise Kinch, tlf. 4928 3746

 

Sådan søger du

Ansøgningsfristen er d 27.1 2019.

 

Du søger stillingen via Helsingør Kommunes e-rekrutteringssystem på hjemmesiden www.helsingor.dk via knappen Ansøg via link.

 

Vi holder ansættelsessamtaler d. 20. og 22. februar 2019.

 

 

Om Helsingør Kommunes Biblioteker

Bibliotekerne i Helsingør Kommune har et årligt besøgstal på over 1 million. Der er fire biblioteker i kommunen, to i Helsingør by, et i Espergærde og et i Hornbæk. Biblioteket Kulturværftet er rangeret som et af de bedste i Europa og indgår som en vigtig partner i hele Kulturhavn Kronborg.

 

Kulturhavn Kronborg er et kulturelt og rekreativt centrum bestående af Kulturværftet med bibliotek, to scener, konferencefaciliteter, værftsmuseum, udstillingsrum og et spisehus samt Kronborg med fæstningsanlæg, Museet for Søfart og Helsingør Havn.

 

Kulturen er en del af den langsigtede strategi for hele Helsingør Kommune, og der er vedtaget en ambitiøs kulturpolitik.

 

Kulturlivet har været inde i en rivende udvikling gennem de seneste år, en udvikling der er båret af samarbejde mellem aktørerne. Bibliotekerne understøtter den udvikling markant ved, at være en vigtig aktør i de tre største byer i kommunen.

 

I Helsingør Kommune vægter vi, at medarbejdere og ledere udvikler deres faglighed. Derfor har vi fokus på at skabe sammenhæng mellem den ambitiøse udvikling af hele organisationen Helsingør Kommune og videreuddannelse af både medarbejdere og ledere fagligt og personligt.

9 ud af 10 indbyggere bor mindre end 2 km fra vandet. Her mødes Hamlet og Kronborg med verdenskendt arkitektur og en hyggelig middelalderby på ét og samme sted. Tjek #OplevHelsingor og se selv.


Ansøg nu
Lignende job

Aabenraa Kommunale Tandpleje

Kolding Gymnasium, HF-Kursus Og IB School
Kontakt
Helsingør Kommunes Biblioteker, Biblioteket Kulturværftet
Allegade 2
3000
Helsingør
Praktisk information
Oprettet
11-01-2019
Udløber
27-01-2019
Kviknummer
LJA-69555132
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information
Beliggenhed