Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Medarbejder til risikokortlægning i kystzonen

Kystdirektoratet

Lemvig, Vestjylland

Indrykket
10-09-2019
Kontakt
Kystdirektoratet
Højbovej 1
7620
Lemvig
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
10-09-2019
Udløber
22-09-2019
Kviknummer
LJA-75508800
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Byggeri, teknik og produktion, Konsulent og rådgivning, Miljø

En af Kystdirektoratets kerneopgaver er at vejlede kommunerne om risiko for oversvømmelse og erosion i kystzonen, således at befolkning og værdier beskyttes bedst muligt. Du vil komme til at arbejde med udvikling af området med sårbarheds- og risikoanalyser, samt risikohåndtering ud fra nye metoder i forhold til kommunernes planlægning. Opgaverne er af stor samfundsmæssig betydning.

Om opgaverne

Som vores nye kollega skal du arbejde med at kortlægge risici i kystzonen og udvikle modeller og værktøjer (GIS mv.) til bl.a. at bestemme sårbarhederne ved oversvømmelse eller erosion.

Dette gælder både håndgribelige konsekvenser, som kan prisfastsættes direkte, og uhåndgribelige konsekvenser.

Du kommer til at udarbejde detaljeret kortmateriale, som vil danne grundlaget for et nyt vejledningsprodukt, som Kystdirektoratet udarbejder til kommunerne i 2020.

Yderligere kommer du til at arbejde med procedurer og vejledninger for risikohåndtering indenfor begreberne planlægning, beskyttelse og beredskab. Særligt er dynamisk planlægning under usikkerhed en metode, som du vil skulle arbejde med i forhold til risikohåndtering.

Om dig

Du har gerne erfaring indenfor økonomisk management og arbejde med de socioøkonomiske dimensioner af forskellige risici. Din uddannelsesmæssige baggrund og din erfaring kan være inden for socialvidenskab, fx samfundsøkonomi, katastrofehåndtering, human security eller tilsvarende. Kan du både bidrage med viden om socialvidenskab og naturvidenskab er det en fordel.

Du har

  • Erfaring med sårbarheds-/exposure beregninger og risikokonceptet

  • Erfaring med cost/benefit og multikriterieanalyser

  • Erfaring med og viden om indsamling af både kvalitativt og kvantitativt data

  • En grundlæggende forståelse for vigtigheden af uhåndgribelige skader, fx kulturarv og kritiskinfrastruktur, og ikke kun at opgøre skader i økonomiske termer

  • Erfaring med brug af ArcGIS, specielt i brugen af model builders eller python programmering

  • Erfaring med at anvende ikke-strukturelle tiltag til at reducere risiko, herunder; kapacitetsopbygning, planlægning, forøget bevidsthed og koordinering mellem sektorer, blandt andet beredskaber, kommuner og lokale beslutningstagere

  • Kendskab til Sendai aftalen, Bæredygtighedsmålene (SDGs) og Paris aftalen. Aftaler som Danmark har underskrevet, og som favner disciplinerne indenfor katastrofehåndtering og klimatilpasning

 

Vi vægter, at du er stærk analytisk og på formidling, og at du kan bringe din viden i spil i sammenhæng med de naturvidenskabelige discipliner og viden om dynamikkerne i kystzonen. Erfaring og uddannelse som projektleder er også ønskelig, da det forventes, at du kan påtage dig projektledelsesopgaver.

Vi tilbyder

Du bliver en del af et engageret team af kystteknikere, der favner forskellige faglige baggrunde indenfor naturvidenskab og ingeniørvidenskab. Teamet arbejder med vidensopbygning indenfor konsekvenser af klimaforandringer, erosion og oversvømmelse samt udvikling af værtøjer og modeller for håndtering af konsekvenserne, herunder design af kystbeskyttelse. Der arbejdes med INTERREG projekter og bidrag til de i 2018 igangsatte initiativer for national klimatilpasning og kystbeskyttelse, som Kystdirektoratet er ansvarlig for.

Løn- og Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten). Med mulighed for tillæg afhængig af kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner med arbejdssted i Kystdirektoratet i Lemvig.

Yderligere oplysninger

Kontakt områdechef for Vejledning - Klima og Kystbeskyttelse Ane Høiberg Nielsen på telefon 9133 8430 eller chefkonsulent Thorsten Piontkowitz på telefon 2170 1092.

Sådan søger du stillingen

Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest søndag den 22. september 2019.

Rekrutteringsforløb

Der indkaldes til samtaler løbende. Samtaler gennemføres i Kystdirektoratet, Højbovej 1, 7620 Lemvig.

Tiltrædelse 1. november 2019 eller snarest muligt.

Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Kystdirektoratet er statens myndighed på kystområdet. Vi tager vare på Danmarks kyster og søterritoriet, hvor vi med analyser sikrer den faglige viden om kysternes dynamik til brug ved kystbeskyttelse eller anlæg langs Danmarks over 7.300 km kyststrækning. Kystdirektoratet udvikler også nye risikoanalyser og metoder til kystbeskyttelse i forbindelse med klimaforandringer samt formidler viden og rådgivning til miljø- og fødevareministeren, andre myndigheder og borgere i Danmark.


Ansøg nu
Kontakt
Kystdirektoratet
Højbovej 1
7620
Lemvig
Tlf
72543000
Praktisk information
Oprettet
10-09-2019
Udløber
22-09-2019
Kviknummer
LJA-75508800
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Analyse, Byggeri, teknik og produktion, Konsulent og rådgivning, Miljø
Beliggenhed