Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Økonom til transport- og infrastrukturområdet

Finansministeriet

København, Storkøbenhavn

Indrykket
13-11-2019
Kontakt
Finansministeriet
Christiansborg Slotsplads 1
1218
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-11-2019
Udløber
26-11-2019
Kviknummer
LJA-77425119
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Økonomi og regnskab

Finansministeriets departement søger en økonom med indsigt i strukturpolitik og offentlige finanser til arbejdet med større infrastrukturprojekter.

 

Om stillingen

Vi søger en erfaren økonom til transport- og infrastrukturområdet, der kan bidrage til udvikling og styring af større infrastrukturprojekter både aktuelle og kommende.

 

Du får i stillingen stort fagligt ansvar i koordineringen af centrale projekter og udspil. Herudover får du en vigtig funktion i forhold til at udvikle metoder og strategier på området til at kvalificere konsekvenserne af større, nye offentlige investeringer. Dette gælder særligt for anvendelsen af de samfundsøkonomiske regnemodeller på transport- og infrastrukturområdet med henblik på at kvalificere beslutningsgrundlag mv., herunder også i forhold til virkningerne på de offentlige finanser og udgifter.

 

Du vil endvidere skulle bistå og deltage i arbejdet med udgiftsstyring på Transportministeriets område og tilstødende områder.

 

Om dig

Vi forventer, at du er uddannet økonom (fx cand.polit. eller cand.oecon.).

 

Herudover lægger vi vægt på, at du har:

  • erfaring med offentlige investeringer og strukturpolitisk arbejde, herunder udarbejdelse af økonomiske analyser og oplæg til nye strukturelle tiltag

  • indsigt i arbejdet med de offentlige finanser, fx analyser af offentlige udgifter på centrale områder

  • høj faglighed, stærke analytiske kompetencer og kendskab til arbejdet med økonomiske modeller

  • en stærk performanceorientering med fokus på at skabe resultater af høj kvalitet i samarbejde med andre

  • personligt engagement, gennemslagskraft og dømmekraft

  • gode evner til at formidle fagligt komplekse problemstillinger.

 

Om os

Finansministeriets 3. kontor varetager Finansministeriets opgaver på Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet, Kulturministeriet, Kirkeministeriet og Transport- og Boligministeriets områder.

 

Inden for disse områder udarbejder kontoret beslutningsoplæg og forslag til tiltag, der kan fremme opfyldelsen af de givne mål på den mest effektive måde. På de pågældende områder har kontoret ansvaret for alle opgaver i relation til finanslovsarbejdet, herunder analyser af den udgiftsmæssige udvikling på områderne.

 

Hos os har du gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.

 

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

 

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

 

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

 

Yderligere oplysninger

For yderligere information om stillingen kan du kontakte afdelingschef Kent Harnisch (KHA@fm.dk).

 

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på Ansøg via link og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest den 26. november 2019.

 

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

Vi forventer at afholde samtaler løbende.

 

 

Slotsholmens maskinrum

Finansministeriet giver regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik, der styrker vækst og produktivitet samt sikrer effektivisering af den offentlige sektor samt fremmer en holdbar klima- og miljøudvikling.

 

I Finansministeriet er vi ambitiøse på samfundets vegne. Dine opgaver spiller ind i den politiske proces og giver mulighed for at bidrage til forandringer i samfundet og gøre en forskel.

 

I Finansministeriet får du alsidige og udfordrende arbejdsopgaver, der accelererer din faglige udvikling og udfordrer din evne til nytænkning. Du vil opleve et højt tempo og mulighed for stor selvstændighed i opgaveløsningen, men uanset hvor travlt der er, hjælper vi hinanden og sikrer, at opgaven følges til dørs.


Ansøg nu
Kontakt
Finansministeriet
Christiansborg Slotsplads 1
1218
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
13-11-2019
Udløber
26-11-2019
Kviknummer
LJA-77425119
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Økonomi og regnskab
Beliggenhed