Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Post.doc i musikvidenskab

Nationalmuseet

Frederiksberg, Storkøbenhavn

Indrykket
29-10-2019
Kontakt
Nationalmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220
København K
Danmark
Tlf
41206415
Praktisk information
Oprettet
29-10-2019
Udløber
02-12-2019
Kviknummer
LJA-76894951
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Forskning og undervisning

En 2-årig stilling som post.doc i musikvidenskab er ledig til besættelse fra 1. februar 2020 eller snarest derefter.

Arbejdsområde

Projektet skal, med udgangspunkt i Musikmuseets samlinger, udforske musikken som historisk, socialt og kulturelt fænomen, samt bidrage til synliggørelse af Musikmuseet, herunder med indhold til Musikmuseets publikumsarrangementer.

Der er således tale om et meget bredt formuleret stipendium, som har det klare formål at stimulere forskning i og formidling af den verdensberømte samling.

Om Musikmuseet

Musikmuseet blev grundlagt i 1898 og er dermed et af de tidligste musikmuseer i Europa, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid.

Det er Musikmuseets formål at stimulere interessen for musikkens univers hos børn og voksne, lægfolk og specialister, musikforbrugere og musikudøvere. Det gøres bl.a. ved at pirre nysgerrigheden, stille spørgsmål og etablere sammenhænge mellem lyd og genstande, mellem musikalsk udtryk, håndværk og teknologisk udvikling.

Stillingsbeskrivelse

Post.docens primære arbejdsopgave er forskning. Derudover skal vedkommende i tæt samarbejde med museumsinspektører, formidlere og andre deltage i formidling og synliggørelse af Musikmuseet og dets samling.

Stillingen er knyttet til forskningsmiljøet ved Nyere Tid og Verdens Kulturer, som er en forskningsenhed under afdelingen Forskning, Samlinger og Bevaring.

Kvalifikationer

Ansøger skal have en akademisk baggrund på ph.d.-niveau inden for et relevant fagområde. Endvidere skal ansøgeren at være i stand til at læse danske kilder samt at have gode sprogkundskaber inden for engelsk samt gerne også tysk og fransk.

Den rette ansøger er nysgerrig, har gode samarbejdsevner og vilje til at indgå i kollegiale fællesskaber. Og så brænder vedkommende for musikken og for at formidle i mange formater.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen som post.doc er en tidsbegrænset videnskabelig stilling. Ansættelsesperioden er 2 år, og den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til overenskomst for akademikere i staten og bekendtgørelse af 30. oktober 2015 om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved arkiver, biblioteker, museer m.v. under Kulturministeriet.

Tjenestestedet er Musikmuseet, Worsaaesvej 19, 2. sal, 1972 Frederiksberg C.

Ansøgning

Nationalmuseet arbejder aktivt for ligestilling blandt medarbejderne og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningen skal indeholde:

  • En motiveret ansøgning (max 1 side)

  • En projektbeskrivelse inklusiv tidsplan samt plan for videnskabelig publicering af projektets resultater (max. 2 sider)

  • Curriculum vitae, inkl. uddannelsesforløb, arbejdserfaring, sprog og andre færdigheder med relevans for stillingen

  • Publikationsliste

  • Kopier af relevante eksamensbeviser

  • Kopier af max. 3 publikationer til vurdering af bedømmelsesudvalg (ikke monografier).

 

Hvis en publikation har mere end en forfatter eller er et resultat af et kollektivt forskningsprojekt skal det tydeligt specificeres, hvilken del af publikationen, ansøger er ansvarlig for. Nationalmuseet kan i særlige tilfælde udbede sig en erklæring fra medforfatterne om omfanget og karakteren af deres andel i arbejdet.

Ansøgningen skal sendes via Nationalmuseets elektroniske rekrutteringssystem på vores hjemmeside www.natmus.dk/job og skal være modtaget af museet senest mandag den 2. december 2019.

Publikationer, som ikke kan uploades digitalt, skal indsendes i 3 eksemplarer til Nationalmuseet, Personale, Frederiksholms Kanal 12, 1220 København K og skal ligeledes være modtaget af museet senest mandag den 2. december 2019.

Ansøgernes faglige kvalifikationer vil blive bedømt af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg, som vil blive nedsat efter ansøgningsfristens udløb.

Har du lyst til at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningschef Christian Sune Pedersen, telefon 41206200, christian.sune.pedersen@natmus.dk.

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum og et statsmuseum under Kulturministeriet. Nationalmuseet styrker historiebevidsthed og medborgerskab ved at belyse Danmarks og verdens kulturer og deres indbyrdes afhængighed. Ca. 655 medarbejdere er fordelt på 3 afdelinger: Forskning, Samling og Bevaring, Museer og Slotte samt Drift og Administration. Se mere om Nationalmuseet på www.natmus.dk


Ansøg nu
Kontakt
Nationalmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220
København K
Danmark
Tlf
41206415
Praktisk information
Oprettet
29-10-2019
Udløber
02-12-2019
Kviknummer
LJA-76894951
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Forskning og undervisning
Beliggenhed