Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Postdoc i Nordisk neo-liberalisme (2 år)

Syddansk Universitet

Odense, Fyn

Indrykket
12-02-2020
Kontakt
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230
Odense
Danmark
Tlf
6550 1000
Praktisk information
Oprettet
12-02-2020
Udløber
01-03-2020
Kviknummer
LJA-79323390
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Forskning og undervisning

Institut for historie efterlyser ansøgere til en 2-årig postdoc i nordisk neo-liberalisme med start 1. juni 2020 eller snarest derefter. Stillingen er tilknyttet det nordiske projekt Nordiska Neo-Liberalismer (under ledelse af Professor Jenny Andersson, Uppsala Universitet) og er finansieret af Riksbankens Jubileumsfond). På Institut for Historie er stillingen knyttet til Professor Klaus Petersen.

 

Ansøgere forventes ud over interesse i projektet som helhed at have:

  • Ph.d.-grad i historie eller i samfundsvidenskab (med en historisk indretning)

  • Dokumenteret forskningserfaring inden for mindst ét af følgende felter: Den nordiske velfærdsstats historie, familiehistorie, kønshistorie, politisk historie eller socialhistorie.

  • Arbejdssproget i projektet er skandinavisk og engelsk, og det er afgørende at ansøgeren behersker mindst ét af de skandinaviske sprog og dermed kan forestå selvstændige kildestudier.

 

Målet med den opslåede post.doc. er i tæt samarbejde med Professor Klaus Petersen og det nordiske projekt som helhed at undersøge aspekter af nordisk neo-liberalisme i perioden fra 1970erne og frem. Det overordnede mål med hele projektet er at undersøge udvalgte aktører og områder med henblik på spørgsmålet, om neo-liberalismen i Norden antog en særlig form?

 

Ansøgere forventes at vedlægge en kort (1-2 sider) skitse til delprojekter, som kan afsluttes i løbet af de to år.

De primære arbejdsopgaver er:

  • Forskning og publicering af resultater

  • Aktiv deltagelse i det kollektive projekt Nordisk Neo-Liberalisme

  • Organisering af workshops, gæsteforelæsninger m.v.

 

Institut for Historie har cirka 80 medarbejdere. Instituttet rummer flere forskellige fagligheder og udbyder uddannelser inden for Historie, Oldtidskundskab/Klassiske Studier, Amerikanske Studier, Mellemøststudier og Religionsstudier, ligesom instituttets medarbejdere udbyder undervisning på en række beslægtede uddannelser. Forskningen er organiseret i centre og tre tværgående forskningsprogrammer. Instituttet udgør et dynamisk og velfungerende miljø, hvor akademisk good citizenship og et godt arbejdsmiljø vurderes højt.

 

For nærmere oplysninger om stillingen kontakt: Professor Klaus Petersen, klaus.petersen@sdu.dk

 

Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.

Ansættelsen som Postdoc er midlertidig (max. 4 år) og ophører uden yderligere varsel ved periodens udløb. I stillingen indgår ikke pædagogisk opkvalificering. Ansættelse som Postdoc kan derfor ikke alene kvalificere til senere ansættelse som lektor/seniorforsker.

Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC, Cirkulære om overenskomst for Akademikere i staten 2019.  

 

Kvalifikationskravet er en erhvervet ph.d-grad på ansættelsestidspunktet.

 

Ansøgningen skal indeholde:

 

  1. Ansøgning CV Eksamensbeviser Forskningsplan for de 2 år (1-2 sider 2400 anslag)

  2. Undervisningsportefølje Publikationsliste med angivelse af de publikationer der vedhæftes

  3. Op til 3 af de mest relevante værker. Der vedhæftes en pdf-fil for hver enkelt publikation.

  4. Hvis der er medforfattere til en publikation, skal der vedlægges medforfattererklæring som en del af den pågældende pdf-fil

 

Ansøgning og alle bilag skal være på dansk, engelsk eller et af de skandinaviske sprog. Kopi af originale eksamensbeviser bedes medsendt.

 

Du bedes venligst være opmærksom på, at vi kun modtager pdf-filer og ikke zip-filer, jpg eller andre billedfiler. Den enkelte fil må ikke være over 10 MB. Såfremt du har mere end en fil til hvert felt, skal du kombinere pdf-filerne til en samlet fil inden du uploader, da hvert enkelt felt kun kan håndtere en fil. Alle pdf-filer skal være ulåste og tillade binding og må ikke være password beskyttede.

 

Ansøgningen vil blive bedømt af et sagkyndigt udvalg. Når bedømmelsesudvalget har afgivet sin vurdering, modtager ansøgeren den del af evalueringen, der vedrører ansøger. Materialet vil herefter blive videresendt til institutlederen, som skal samle et ansættelsesudvalg. Der vil som led i den samlede vurdering af ansøgerens kvalifikationer kunne indgå en samtale.

 

Hvis ansøgningen ikke indeholder det påkrævede materiale, kan Fakultetet afvise ansøgningen uden yderligere varsel. Ansøgninger modtaget efter deadline vil ikke blive vurderet.

 

Bedømmelsesudvalget har mulighed for at shortliste ansøgere, hvorfor ikke-shortlistede ansøgere ikke vil modtage en bedømmelse.

 

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg via link", og Fakultetet forventer, at ansøgere har læst "Vejledning for ansøgere", inden der søges.

 

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

 

Send ansøgning

Ansøgningsfrist 2020-mar-01

Du kan søge om jobbet ved Det Humanistiske Fakultet ved at udfylde ansøgningsformularen


Ansøg nu
Kontakt
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230
Odense
Danmark
Tlf
6550 1000
Praktisk information
Oprettet
12-02-2020
Udløber
01-03-2020
Kviknummer
LJA-79323390
Jobtype
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde
Forskning og undervisning
Beliggenhed