Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Roskilde Bibliotekerne søger bibliotekar, der brænder for borgerinddragelse og styrkelse af medborgerskab i lokalsamfundet

Roskilde Bibliotekerne

Roskilde, Midtsjælland

Indrykket
02-04-2020
Kontakt
Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes Vej 14
4000
Roskilde
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-04-2020
Udløber
26-04-2020
Kviknummer
LJA-80041095
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information

Vil du være med til at sikre, at Roskilde Bibliotekerne bliver en markant platform for demokratisk deltagelse og dialog, er du god til borgerinddragelse og brænder du for at etablere nye og stærke fællesskaber for læring, kultur og mangfoldighed i lokalsamfundet? Så er dette en stilling for dig.

Roskilde Bibliotekerne har strategisk fokus på at styrke og udvikle fundamentet for medborgerskab og demokratisk deltagelse for alle borgere uanset baggrund og livssituation og arbejder i disse måneder frem mod en ny bibliotekspolitik der bl.a. sætter dette på dagsordenen. Formålet er, at sikre borgernes indflydelse på deres eget liv og det omkringliggende samfund. Denne stilling skal ses som en væsentlig brik i dette arbejde.

Om stillingen:

Du vil få en central og aktiv rolle i dels at udvikle arbejdet med demokratiske deltagelse samt styrke bibliotekernes betydning for lokalsamfundene i Roskilde Kommune. Det indebærer bl.a.: 

 • at du aktivt identificerer og inddrager lokalsamfundets borgere, foreningsliv og aktører i udviklingen af biblioteks fokus på medborgerskab og demokratisk deltagelse

 • at du kan omsætte borgerinddragelse til konkrete handlinger og mål til understøttelse af medborgerskab og demokrati 

 • at du er relationel og samarbejdende i udviklingen af biblioteket som en væsentlig platform for demokratiske deltagelse og dialog og indtænke arbejdet i en bredere vifte af indsatser og aktiviteter 

 • at du formår, at positionere biblioteket som en stærk og værdiskabende institution for læring og kultur i lokalsamfundet, hvor der skabes en relevant og aktuel debat på flere platforme

 

Du kommer desuden som bibliotekar til at indgå i den daglige betjening af borgerne samt planlægningen af forskellige aktiviteter og projekter. Du bliver en del af en stor tværfaglig og samarbejdende arbejdsplads med dygtige og kompetente kolleger, der skal være med til at udvikle og realisere vores strategier inden for læring, kultur, fællesskab og mangfoldighed i Roskilde Kommune.

Vi forventer desuden, at du har både holdninger til og interesse for folkebibliotekets nutidige og fremtidige rolle i samfundet.

 Din profil:

 • Du har en stærk biblioteksfaglighed og har fokus på borgerne.

 • Du har overblik og kan samarbejde i grupper med mange fagligheder.

 • Du er en stærk og udadvendt kommunikator.

 • Du har overblik og er god til at få ideer og føre dem ud i livet.

 • Du kan skabe og vedligeholde relationer i lokalsamfundet.

 • Du trives med at stå overfor for en forsamling og bringe din faglige kompetencer spil både på og uden for biblioteket.

 • Du er bibliotekar DB, cand.scient.bibl eller har anden relevant akademisk uddannelse.

 • Du har biblioteksrelevant erfaring eller grundigt kendskab til folkebibliotekssektoren.

 

Vi tilbyder:

Ansættelse på en spændende og dynamisk arbejdsplads med fokus på udvikling og tværgående samarbejde. En arbejdsplads, hvor samarbejde med kolleger, høj faglighed, fælles ansvarlighed og gensidig respekt og professionalisme vægtes højt.

Du bliver en del af området Arkiv, Viden og Oplevelse, der dækker kulturelle arrangementer, udstillinger, events, lokalhistorie og læringsaktiviteter for unge og voksne.

Du får kontorplads på Roskilde Bibliotek i hjertet af Roskilde by, men vi arbejder for hele kommunen og en stor del af fokus vil være på vores lokalsamfund og lokalbiblioteker. Stillingen er på 37 timer. I arbejdstiden indgår 1-2 aftenvagter om ugen og weekendvagt hver 4. uge. Vi holder åbent om søndagen i vinterhalvåret. Der vil både være faste vagter på Roskilde Bibliotek og på et af lokalbibliotekerne.

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst mellem AC og KL.

Ansøgningsfristen er 26. april 2020. Samtaler forventes afholdt i ugerne 19-21.

Du kan få mere at vide om stillingen af Leder af Arkiv, Viden og Oplevelse Anette Øster, telefon 2890 4586.            

Om os

Roskilde Biblioteker, Borgerservice og Arkiv er en markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Vores formål er at gøre information og kulturel aktivitet tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi dagligt oplevelser, kurser, forfatterarrangementer, koncerter og samfundsaktuelle foredrag.

Du finder os i hjertet af Roskilde og på fem centrale steder i lokalområderne. Vores bogbus har holdepladser i hele kommunen og udover at fungere som folkebibliotek, er vi et af Danmarks seks centralbiblioteker. Hos os finder du desuden både Roskilde Arkiverne, Borgerservice og Kreativt hus for børn. Vi har årligt 650.000 besøgende på vores fysiske lokaliteter og næsten ligeså mange online besøg på vores hjemmeside. I december 2019 slog vi dørene op til 800 nye kvadratmeter på Roskilde Bibliotek, samt en ny hovedindgang og et nyt byrum i tilknytning til biblioteket. Vi er i fuld gang med at udvikle en ny bibliotekspolitik og har dagligt mange aktiviteter og indsatser i byrum og lokalsamfund aktuelt er der bl.a. fokus på at skabe et nyt bibliotek, borgerservice, arkiv og kulturhus i Viby Sj.

Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fællesskab. Læs mere på http://www.roskildebib.dk

 


Ansøg nu
Kontakt
Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes Vej 14
4000
Roskilde
Danmark
Praktisk information
Oprettet
02-04-2020
Udløber
26-04-2020
Kviknummer
LJA-80041095
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Bibliotek og information
Beliggenhed