Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Samarbejdsstærk museumsinspektør på nyere tid

VejleMuseerne

Vejle, Syd- og Sønderjylland

Indrykket
15-04-2019
Kontakt
VejleMuseerne
Spinderigade 11E
7100
Vejle
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-04-2019
Udløber
19-05-2019
Kviknummer
LJA-72565146
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kultur, Ledelse

Bliv en del af en rivende udvikling på VejleMuseerne, der er et fusioneret, hybridt museum, hvor stærk faglighed kombineres med samarbejde og kreativ formidling til brugerne.

Om jobbet

VejleMuseerne søger museumsinspektør inden for nyere tids historie til varetagelse af tre ligestillede hovedopgaver: formidling, forskning og samlinger/museumsadministration.

Vi søger en inspektør, der brænder for at formidle. Vi arbejder for at gøre kulturarven tilgængelig og relevant for alle. Du vil komme til at formidle på mange niveauer - fra skoleundervisning, foredrag og offentlige arrangementer, på digitale platforme og til udstillinger. Vi søger en inspektør med lyst til at levere det faglige indhold til udstillingerne og i tæt samarbejde med udstillingsarkitekt, forvaltere, grafiker og formidlingschef skabe de bedste udstillinger.

På kulturmuseet i Spinderihallerne har vi årligt en stor særudstilling, som du kommer til at arbejde med. Du kommer også til at udvikle på de permanente udstillinger.

I forbindelse med udstillinger er ekstern finansiering, projekttænkning samt respekt for andre fagligheder en forudsætning. Fundraising en vigtig opgave i forbindelse med både planlægning og arbejde med udstillinger.

Du skal have lyst, vilje og evne til at bidrage til VejleMuseernes forskning og forskningsstrategi. Vi arbejder målrettet for, at forskning, der er relevant for museets satsninger, indgår som en naturlig del af vores formidling og udstillingsarbejde. Det er ikke et krav, at du er Ph.d. eller ønsker én, men vi forventer, du har vilje og evne til at bidrage til forskning ca. 30 pct. af din arbejdstid. Det kan dog ikke garanteres, at al forskningstid tages ud på én gang. Forskning kan f.eks. ske i forbindelse med spinoff artikler fra udstillingsarbejde eller som fagfællebedømte grundforskningsbaserede artikler, der genererer udstillinger eller begge dele.

Arbejdet rummer også en del opgaver inden for samlinger/museumsadministration, hvor du primært arbejder med samlingerne. Du tager imod henvendelser fra borgerne om alt fra ønsker om at indlevere genstande til rådgivning om bevaring og konservering.

VejleMuseerne samarbejder med Konserveringscenter Vejle og Fælles Museumsmagasiner, der huser vores fjernmagasin. Vi forventer, at du har lyst og evne til at arbejde med at håndtere genstande, samt registre dem i den nye database SARA. Det ønskes, at du har kendskab til og mestrer denne database eller er indstillet på at få det. 

Tiltrædelse 15. august 2019.

Vi forventer af dig

 • Du har en kandidatgrad eller evt. Ph.d. inden for nyere tids historie, etnologi eller lignende og gerne erfaring fra lignende stilling
 • Du er udadvendt og samarbejdsorienteret og kan se muligheder i både internt og eksternt samarbejde på tværs af institutioner og fagligheder
 • Du kan bidrage til en god dialog med museumsorganisationens mange forskellige faggrupper
 • Du kan lide at arbejde projektorienteret og er god til både at se langt frem i din planlægning og prioritere og løse løbende opgaver
 • Du kan se muligheder i både at samarbejde med forskellige målgrupper og andre museer og samtidig se potentialet i VejleMuseernes tværfaglige bredde inden for nyere tids historie, arkæologi og kunsthistorie
 • At du har ambitioner om at være med til at skabe overraskende og kreative udstillinger med udgangspunkt i din forskning
 • At du er åben og har lyst til at løfte i flok
 • At du er en god holdspiller

 

Og så kan vi ønske os, at du har erfaring med fondsansøgninger og har blik for at formidle dit fag levende på sociale medier.

Vi tilbyder dig

 • Et alsidigt og udfordrende job med fokus på formidling, forskning og forvaltning/samling
 • En dynamisk arbejdsplads med rum til udvikling og plads til skæve ideer
 • Tæt kollegialt og tværfagligt samarbejde i en hybrid museumsorganisation med mange forskellige fagligheder
 • En organisation, der arbejder projektorienteret
 • Fokus på faglig og personlig udvikling
 • Mange eksterne samarbejder med fx forvaltninger, uddannelsesinstitutioner, andre museer og naturligvis: Borgerne, som museet er til for.

 

Ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsstilling. Løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst og principperne i Ny løn. Arbejdsstedet er i administrationen i Spinderihallerne, og du vil primært være knyttet til Kulturmuseet Spinderihallerne og Randbøldalmuseet. Der må påregnes lejlighedsvist aften- og weekendarbejde ved arrangementer.

Om os

VejleMuseerne byder alle velkommen til masser af oplevelser både i Vejle Ådal og Vejle by. VejleMuseerne er en hybrid organisation, der består af 10 besøgssteder med gratis adgang. Kulturmuseet Spinderihallerne er et af dem. Vi tilbyder noget for alle: Udstillinger, guidede ture, foredrag, et væld af kulturarrangementer for både børn og voksne, kurser, skoleophold, gruppearrangementer m.m.

Vi arbejder med formidling, indsamling, registrering, bevaring og forskning, og så har vi ansvaret for de arkæologiske udgravninger i Vejle, Hedensted og Fredericia Kommune.

Vi lægger stor vægt på vedkommende og anderledes formidling, der går på tværs af Vejle Museernes enheder og de fagligheder, vi repræsenterer inden for kulturhistorie, kunsthistorie og arkæologi. VejleMuseernes kulturhistoriske ansvarsområde på nyere tid er bredt og spiller altid ind i temaer, der har relevans for borgerne i Vejle Kommune..

Vi har en vision om, at museerne skal skabe oplevelser, der både overrasker og imødekommer gæsterne behov. Vi ønsker at give aktuelle og relevante vinkler på kulturarven. Via forskning arbejder vi på, at formidlingen af kulturarven på relevant vis integrerer viden fra VejleMuseernes forskellige fagområder, således at de enkelte fagområder åbnes på nye og flere måder.

Flere oplysninger

Flere oplysninger kan fås hos kommunikations- og formidlingschef Rikke Hedman, rikhe@vejle.dk, 23 66 37 23 eller hos forsknings- og samlingschef Mads Ravn, marav@vejle.dk, 40249550

Du kan læse mere om os på www.vejlemuseerne.dk

Ansøgningsfrist

19. maj 2019

Samtaler

Vi holder ansættelsessamtaler onsdag den 12. juni 2019.

Se mere på www.vejle.dk/ledigejob

Ansøg nu
Lignende job

Aabenraa Kommunale Tandpleje

Kolding Gymnasium, HF-Kursus Og IB School
Kontakt
VejleMuseerne
Spinderigade 11E
7100
Vejle
Danmark
Praktisk information
Oprettet
15-04-2019
Udløber
19-05-2019
Kviknummer
LJA-72565146
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Kultur, Ledelse
Beliggenhed