Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Sektionsleder til Københavns Universitetsbibliotek Forskerservice

Det Kongelige Bibliotek

København, Storkøbenhavn

Indrykket
08-10-2019
Kontakt
Det Kongelige Bibliotek
Postboks 2149
1016
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-10-2019
Udløber
29-10-2019
Kviknummer
LJA-76304675
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse

Har du lyst til at arbejde med forskerservice målrettet Københavns Universitet i samspil med universitets forskningsmiljø?

 

Københavns Universitetsbibliotek (KUB) / Det Kgl. Bibliotek søger en sektionsleder med tiltrædelse hurtigst muligt til at udvikle Forskerservice, der er et væsentligt strategisk indsatsområde for universitetsbiblioteket. 

 

Profil

Vi søger en udadvendt sektionsleder, der trives i et arbejdsfællesskab, hvor der er en høj grad af selvstændighed og en forventning om initiativ og udvikling. Også imødekommenhed, fleksibilitet, ansvarlighed og entusiasme er vigtige personlige egenskaber, da evnen til at samarbejde med mange forskellige samarbejdspartnere og enheder i organisationen og på tværs af organisationer er vigtig.

 

Du skal have international, strategisk og politisk forståelse for forskerserviceområdet. En væsentlig opgave bliver at lede KUBs Open Science aktiviteter. Derudover skal du have kendskab til forskningsintensive universiteter organisatorisk og strategisk samt være stærk til at opbygge netværk i disse miljøer.

 

Desuden skal du kunne arbejde med mennesker og opgaver i forandringer, sikre tydelighed om strategisk retning og prioritering samt evne at lede i organisatorisk komplekse sammenhænge.

 

Dine arbejdsopgaver

Du vil blive sektionsleder for KUB Forskerservice med 7 medarbejdere, som hver i sær har selvstændige ansvarsområder. Ud over ledelsesopgaven forventes du også at varetage opgaverne inden for et af de strategiske indsatsområder under KUB Forskerservice.

 

KUB Forskerservice leverer biblioteksservices af høj kvalitet til Københavns Universitet inden for Open Access publicering, bibliometri, forskningsregistrering, copyright, Data Management mm. De fleste services bidrager til Open Science området, der er under opbygning ved Københavns Universitet. Københavns Universitet er inspireret af anbefalingerne i LERU-rapporten: Open Science and its role in universities: a roadmap for cultural change   

 

Du bliver sparringspartner for og skal bistå KUBs ledergruppe og vicedirektør (universitetsbibliotekaren) med de strategiske indsatsområder for forskerservice. 

 

Dine opgaverne bliver at:

 

  • Udvikle forskerserviceområdet på KUB til et markant strategisk indsatsområde

  • Være personaleleder for medarbejdere i KUB Forskerservice

  • Være sparringspartner for KUBs ledergruppe og vicedirektør

  • Udvikle Open Science området i tæt samarbejde med Københavns Universitet

  • Opbygge relationer til forskningsmiljøer, administration og ledelse på Københavns Universitet

  • Videreudvikle bibliotekets services inden for Open Science

  • Varetage opgaverne inden for et af serviceområderne under KUB Forskerservice

  • Sørge for at KUB leverer koordineret forskerservice på tværs af Københavns Universitet

  • Deltage aktivt i nationale og internationale samarbejdsfora og udviklingsprojekter

  • Deltage i tværgående projekter og aktiviteter i Det Kgl. Bibliotek

 

 

Kvalifikationer

Vi forestiller os, at du har en relevant teoretisk baggrund og evt. ph.d.-uddannelse kombineret med betydelig erfaring med forskerstøtte på et stort forskningsbibliotek eller et universitet. Ledelseserfaring fx som teamleder er en fordel men ikke et krav. Du skal gerne kunne dokumentere en innovativ tilgang til udvikling af services og partnerskaber med forskningsmiljøer, universitetsadministration og universitetsledelse centralt og decentralt. Du har en stærk faglig profil inden for Open Science og har strategiske og analytiske kompetencer.

 

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelsen vil ske i henhold til relevant overenskomst med Finansministeriet og efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation.

 

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer inkl. frokost. Arbejdsstedet er Nørre Alle 49, 2200 København N. Der er mulighed for medlemskab af vores personaleforening og kunstforening.

 

Ansøgning

Send din ansøgning og CV via linket Søg stillingen allernederst i stillingsopslaget på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside her. Ansøgningsfristen er den 29. oktober 2019. Vi forventer at afholde samtaler

den 11. november 2019. Ansøgere skal på opfordring være indstillet på at aflevere straffeattest.

 

Yderligere oplysning om stillingen kan fås ved henvendelse til Vicedirektør Kira Stine Hansen, 91324666 eller ksha@kb.dk, eller Chefkonsulent Ditte Jessing, 91356402 eller dije@kb.dk. Alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

 

 

Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationale bibliotek. 900 medarbejdere er optaget af at bevare og formidle kulturarv og sikre viden til uddannelse, forskning, oplysning og oplevelse. Et bredt publikum besøger hver dag Det Kgl. Biblioteks mange betjeningssteder, og endnu flere benytter de digitale kanaler og services. Biblioteket hører under Kulturministeriet og omsætter årligt for 650 mio. kr.

Ansøg nu
Job i virksomheden

Det Kongelige Bibliotek
Kontakt
Det Kongelige Bibliotek
Postboks 2149
1016
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet
08-10-2019
Udløber
29-10-2019
Kviknummer
LJA-76304675
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Ledelse
Beliggenhed