Gem annonce

Vi søger Myndighedsrådgivere til børne- og ungeområdet i Fredensborg Kommune, Center for Familie og Handicap

Fredensborg Kommune

Fredensborg, Nordsjælland

Indrykket
20-11-2020
Kontakt
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980
Kokkedal
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-11-2020
Udløber
02-12-2020
Kviknummer
LJA-81406658
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning

Er du en af vores kommende dygtige og erfarne myndighedsrådgivere? Og har du lyst og mod på at gøre en forskel for børn og unge med særlige behov i et center under spændende udvikling? Så læs videre her.

 

Fredensborg Kommunes Børneteam har igennem de sidste år arbejdet målrettet med spændende udviklingsprocesser med fokus på:

 • Færre sager til familierådgiverne og dermed mere tid til den enkelte familie

 • En tidlig og forebyggende indsats i det tværfaglige samarbejde understøttet af SOS-metoden

 • En styrkelse af koordineringen af vores indsatser gennem en løsningsfokuseret tilgang

 

Vi har fået tilført ressourcer til området og i den forbindelse har vi fået mulighed for at oprette en modtagerenhed. Modtagerenheden bliver bemandet af allerede ansatte rådgivere i henholdsvis Børne- og Ungeteamet, og vi søger derfor nye dygtige medarbejdere i myndighedsgrupperne.

Vi har 1 børnerådgiver og 4 ungerådgivere til besættelse pr. 1. februar 2021

 

Arbejdet i Børneteamet

I Børneteamet kommer din hverdag til at være alsidig med fokus på det socialfaglige arbejde med børn op til 15 år.  Vi vægter at have barnet og familien i centrum i alle teamets sager.

Dine arbejdsopgaver bliver primært at arbejde med foranstaltningssager af psykosocial karakter. Børneteamet har de sidste år været i gang med udviklingen af fremskudt myndighed i Fredensborg kommunes 4 bysamfund. I de enkelte bysamfund pågår der et tæt tværfagligt samarbejde mellem AKT, PPR samt rådgiver som skal bidrage til at sikre en tidlig indsats for børn og familier. Som børnerådgiver sidder man fysisk ude i bysamfundene 2 dage om ugen og har bl.a. ansvar for at koordinere det tværfaglige samarbejde samt facilitere tværfaglige konferencer med afsæt i SoS-metoden.

 

Størstedelen af din tid vil gå med:

 • Udarbejdelse af børnefaglig undersøgelse, handleplaner samt efterfølgende opfølgning

 • Iværksættelse af og afslutning af foranstaltninger

 • Deltagelse i statusmøder og netværksmøder med tværfaglige samarbejdspartnere

 • Anbringelsessager

 • Deltagelse i dagvagten

 • Deltage i fremskudt myndighed i et af bysamfundene

 

Arbejdet i Ungeteamet

Ungeteam er godt i gang med implementeringen af Den sammenhængende kommunale ungeindsats. Vi har samlet sagsbehandling, uddannelsesvejledning og SSP-indsats i Ungeteamet, hvor vi i tæt samarbejde med kommunens jobcenter udmønter aftalen om Bedre veje til Uddannelse og job. Vi går sammen på arbejde hver dag for at gøre en forskel for unge mellem 15 og 25 år i Fredensborg Kommune. Som ungerådgiver arbejder du henover det 18. år så du både vil arbejde med unge under 18 år og deres familier, unge i efterværn og unge som modtager støtte ud fra Servicelovens paragraffer på Voksenområdet. Vi har fokus på overgange samt skabe enkelthed og kontinuitet for den enkelte ung.

 

Størstedelen af din tid vil gå med: 

 • Udarbejdelse af børnefaglig undersøgelse, Ungeplaner (handleplaner) samt opfølgning på unge under 18 år

 • Udarbejdelse af VUM Ungeplaner (handleplaner) samt efterfølgende opfølgning på unge mellem 18 og 25 år

 • Iværksættelse af og afslutning af foranstaltninger, herunder også 82a og 82b

 • Deltagelse i statusmøder og netværksmøder med tværfaglige samarbejdspartnere

 • Tæt tværfagligt samarbejde i Den sammenhængende ungeindsats sammen med Jobcenteret

 

Vi forventer følgende af dig:

 • Du har konkrete erfaringer med målgruppen, og kan se faglig mening i at navigere i feltet: Børn, unge, familier, skole/institution, myndighed og foranstaltninger

 • Du er stærk i skrift og tale

 • Det vil være en fordel hvis du har kendskab til DUBU (på børneområdet) og/eller KMD Nexus (på voksenområdet)

 • Det vil være en fordel hvis du har kendskab til SoS-metoden og/eller LØFT

 • Du er omstillingsparat og villig til at udvikle ikke bare dig selv fagligt, men også din arbejdsplads i en positiv retning.

 • Du har fokus på den faglige kvalitet ved anvendelse af den løsningsfokuserede metode, og du vil indgå i et tæt samarbejde med dine kollegaer og samarbejdspartnere, hvor du har evnen og lysten til at arbejde på tværs af forskellige faggrupper.

 • Du er nysgerrig og stiller spørgsmål, når du er i tvivl eller undres, og du kan udvise fleksibilitet i pressede situationer samt håndtere en uforudsigelig hverdag.

 

Hvem er vi?

Center for Familie og Handicap består af myndighedsområdet inddelt i 3 teams: Børneteamet, Ungeteamet og Voksenteamet samt et administrationsteam. Derudover har vi en række interne tilbud til både børn, unge og voksne.

 

Vi byder dig velkommen i vores teams ved en god og grundig introduktion til området, og de procedurer og metoder vi anvender. Inden din første arbejdsdag, vil du modtage en introduktionsplan. Som en del af din første tid som vejleder hos os, vil du få en makker og mentor.  Vi vil gøre os umage for, at du føler dig velkommen og taget godt imod på din nye arbejdsplads i Fredensborg Kommune.

 

Børneteamet

Børneteamet består af en Myndighedsgruppe på 14 rådgivere opdelt i 4 bysamfund, et Familievejlederteam på 4 familievejledere, en Modtagerenhed på 4 rådgivere samt en Anbringelseskonsulent.  Den ledige stilling er en fast rådgiverstilling i Myndighedsgruppen.

 

Ungeteamet

Ungeteamet består af tre fagteams; UU-teamet med 8 UU-vejledere, SSP-teamet med 4 SSP-konsulenter og 2 18+ medarbejdere og Rådgiverteamet med 8 rådgivere. Vi søger til tre faste stillinger og et 1-års vikariat. Bliver du vores nye kollega, kan du glæde dig til at blive en del af en spændende udviklingsproces med at opbygge et teamsamarbejde, hvor vi er parate til at prøve nye måder at gøre tingene på. Vi arbejder i makkerskaber, når det giver mening og vil altid spille hinanden gode i samarbejdet. Vi er et team med et højt fagligt niveau og et tæt samarbejde i et godt kollegialt fællesskab, hvor vi har LØFT som fælles metodisk tilgang til arbejdet med de unge og i det tværfaglige samarbejde.

 

Interesseret?

Ønsker du at høre mere om stillingen i Børneteamet, så kontakt leder af Børneteamet Rikke Schiønning på telefon 21 55 05 25 eller Faglig koordinator for Børneteamet Marie-Louise Agerholm på 23 70 99 15

Ønsker du at høre mere om stillingerne i Ungeteamet, så kontakt leder af Ungeteamet Pernille Bird på telefon 24 52 70 62 eller Faglig koordinator Ann-Charlotte Nielsen på 23 36 08 89

 

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst med udgangspunkt i principperne om Ny Løn.

Ansøgningsfristen er den 2. december 2020. Mærk ansøgningen hvilket team du ønsker ansættelse i.

Vi forventer at afholde samtaler den 9. og 10. december 2020

 

Fakta

Ansøgningsfrist

02. december 2020 kl. 12:00

 

Kontaktperson

Rikke Schiønning

 

Telefon

21 55 05 25

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ansøg nu
Kontakt
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980
Kokkedal
Danmark
Praktisk information
Oprettet
20-11-2020
Udløber
02-12-2020
Kviknummer
LJA-81406658
Jobtype
Fuldtid
Arbejdsområde
Konsulent og rådgivning
Beliggenhed
Gem annonce